Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα φτιάξει αναπνευστήρες…

Ο ιδρυτής της Tesla ανακοίνωσε ότι θα φτιάξουν αναπνευστήρες αν υπάρξει πρόβλημα και καταγραφεί έλλειψη…

Εκατοντάδες χρήστες του Twitter χαιρέτισαν την προσφορά που έκανε ο επικεφαλής της Tesla, ο Elon Musk, να κατασκευάσει η εταιρεία του αναπνευστήρες για αυτούς που πάσχουν από τον νέο κορωνοϊό, μετά την έκκληση που απηύθυναν οι ΗΠΑ για δωρεές σε αναπνευστήρες για να αντιμετωπιστεί έλλειψη που υπάρχει.

Αίγιο: Έκαναν αγιασμό από καρότσα αγροτικού για να φύγει ο Κορωνοϊός (video)

Παράλληλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι έχει συνομιλίες με την Κίνα και άλλες χώρες για να συμβάλουν στην αύξηση των προμηθειών σε υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ την ίδια ώρα η General Motors και η Ford Motor ανακοίνωσαν ότι έχουν συνομιλίες με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

«Θα φτιάξουμε αναπνευστήρες αν υπάρχει έλλειψη», δήλωσε ο Musk σε μήνυμά του στο Twitter, απαντώντας σε πρόταση ακολούθου του να προχωρήσει στη μετατροπή εργοστασίου για τον σκοπό αυτόν.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε αμέσως εκατοντάδες απαντήσεις με τις οποίες χρήστες της εφαρμογής τον παρότρυναν να το κάνει. «Αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν πιστεύετε ότι υπάρχει τώρα έλλειψη, βάσει όλων των εκτιμήσεων, θα υπάρξει. Σας παρακαλούμε βοηθήστε» δήλωναν οι χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κορωνοϊός: Τι να προσέχω στο αυτοκίνητο μου; – Πώς θα παραμείνω ασφαλής;

Η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ κάλεσε επίσης τις κατασκευαστικές εταιρείες των ΗΠΑ να δωρίσουν αναπνευστήρες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που αγωνίζονται κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς παρατηρείται έλλειψη σε εθνικό επίπεδο.

Εταιρείες, όπως η προμηθευτική εταιρεία της Apple, η Foxconn, έχουν αναπροσαρμόσει αλυσίδες παραγωγής για να φτιάξουν μάσκες και παρόμοιο εξοπλισμό μετά την εξάντλησή τους στα καταστήματα πολλών χωρών και τη μεγάλη ζήτηση που αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μια ιταλική start-up εταιρεία χρησιμοποίησε εκτυπωτή 3D για να κατασκευάσει βαλβίδες για αναπνευστήρες, λέγοντας ότι θα τις παραδώσει δωρεάν σε νοσοκομεία. Η Ιταλία αποτελεί την χώρα στην οποία έχει καταγραφεί το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την Κίνα.

Τον περασμένο μήνα η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει 5 εκατομμύρια μάσκες και περίπου 300.000 μπουκαλάκια αντισηπτικού για τα χέρια την ημέρα.

Η Tesla συμφώνησε να μειώσει τον αριθμό αυτών που συνεχίζουν να εργάζονται στο εργοστάσιο οχημάτων της στην Καλιφόρνια, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού. Η εταιρεία του Musk απασχολεί περισσότερους από 10.000 ανθρώπους στο μοναδικό εργοστάσιό της κατασκευής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Ο Musk πάντως δεν είναι ο πρώτος επιχειρηματίας που προσφέρεται να συμβάλει στην παραγωγή ιατρικών προμηθειών καθώς και ο ιδρυτής της SoftBank προσέφερε δωρεάν ένα εκατομμύριο τεστ για τον νέο κορωνοϊό αυτόν τον μήνα και δώρισε επίσης 1 εκατ. μάσκες.

Check Also

Ο Έλον Μασκ έκλεισε τον λογαριασμό του Κάνιε Γουέστ στο Twitter μετά τα αντισημιτικά σχόλια

Το Twitter έκλεισε τον λογαριασμό του Κάνιε Γουέστ καθώς τα μηνύματά του παραβίασαν τους κανόνες …

Η Neuralink του Μασκ ευελπιστεί ότι θα δοκιμάσει σε ανθρώπους «θαυματουργό» εγκεφαλικό τσιπάκι σε έξι μήνες

Ο Neuralink του Ελον Μασκ ευελπιστεί ότι θα δοκιμάσει σε ανθρώπους «θαυματουργό» εγκεφαλικό τσιπάκι σε …