Ο Σουλτάνος κατά των γαλλικών media: «Προωθούν την ισλαμοφοβία…»

Νέα επίθεση κατά της Δύσης, βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στη διάρκεια φόρουμ του κρατικού τηλεοπτικού φορέα TRT.

Ο Τούρκος πρόεδρος στάθηκε στα επεισόδια, στη διάρκεια διαδηλώσεων του 2013, στο Γκεζί της Τουρκίας, κατηγορώντας τα διεθνη μέσα για τον τρόπο με τον οποίο είχαν καλύψει τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι αυτοί που «καίνε τους δρόμους» εμφανίζονται ως «ειρηνικοί διαδηλωτές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης».

Επιπλέον, είπε ότι τα μέλη των αυτονομιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, που είναι υπεύθυνα για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ζωών στη Συρία, βρέθηκαν σε εξώφυλλα των «λεγόμενων μεγάλων περιοδικών» της Δύσης.

«Αλλά όταν συμβαίνουν τα ίδια περιστατικά στις διάφορες χώρες της Ευρώπης, εκείνοι που προσπάθησαν να μας διδάξουν για την ελευθερία του Τύπου, επέλεξαν τον στρουθοκαμηλισμό», είπε.

«Αγνόησαν τα Κίτρινα Γιλέκα στο κέντρο του Παρισιού. Δεν ανέφεραν τίποτα σχετικά με τις αναλογικές παρεμβάσεις της γαλλικής αστυνομίας», πρόσθεσε.

Η ψηφιοποίηση δεν πρέπει να τροφοδοτεί την ανισότητα

Ο Ερντογάν προειδοποίησε επίσης για την ανεξέλεγκτη ψηφιοποίηση σε μέσα ενημέρωσης.

«Με την ψηφιοποίηση να επεκτείνει το πεδίο της ελευθερίας, δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε νέες ανισότητες, αδικίες, περιθωριοποίηση και, τελικά, στον φασισμό», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επεκρινε για άλλη μια φορά τα γαλλικά μέσα, λέγοντας πως «είναι πολύ ενοχλητικό για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να φέρουν το έμβλημα της Ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας», αναφερόμενος στα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν στο Charlie Hebdo.

«Εάν δεν σταματήσουν οι άσεμνες συμπεριφορές που εμφανίζονται με κάλυμμα της ελευθερίας του Τύπου, θα υποφέρουν τόσο η Ευρώπη όσο και όλη η ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

Check Also

Φάουτσι: «Πιο θανατηφόρα κατά 30% στους ηλικιωμένους η βρετανική μετάλλαξη»

Share Twitter Τον κώδωνα του κινδύνου για την βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού κρούει ο «Τσιόδρας …

Ισραηλινές πηγές: Oι Έλληνες πιλότοι αντιμετωπίζουν Πακιστανούς στο Αιγαίο…

Share Twitter Πακιστανούς πιλότους είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πιλότοι της ΠΑ κατά …