Ο Πόλ Τόμσεν δεν αποχωρεί από το Ελληνικό πρόγραμμα

Ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν δεν αποχωρεί από το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο για μεταβατική περίοδο χρέη επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα ασκεί ο Ρίσι Γκογιάλ.

Δημοσιευμάτα των προηγούμενων ημερών έφεραν τον Γκογιάλ να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Πόλ Τόμσεν, ο οποίος ανέλαβε χρέη αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με αυτά, οι νέες αυξημένες αρμοδιότητες του Πόουλ Τόμσεν σηματοδοτούν την αποχώρησή του από το ελληνικό πρόγραμμα, η ευθύνη για το οποίο περνά στον Γκογιάλ.

Πηγές από την Ουάσιγκτον απαντώντας σε ερώτημα του in.gr διευκρίνισαν ότι «ο Τόμσεν ονομάστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος και θα συνεχίσει μέχρι να διοριστεί νέος διευθυντής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Ρίσι Γκογιάλ θα τρέχει σε ημερήσια βάση το ελληνικό πρόγραμμα για το ΔΝΤ, ενώ ο Τόμσεν θα παραμείνει πολύ στενά εμπλεγμένος στο πρόγραμμα σε εποπτικό επίπεδο.»

Σε κάθε περίπτωση ο Τόμσεν θα μετέχει τόσο στις διαπραγματεύσεις των Παρισίων στο διάστημα 3-5 Σεπτεμβρίου, αλλά και στις επαφές της τροικας στη Αθήνα για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Το πιο πιθανόν είναι ο Τόμσεν να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης, ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη αποφασισθεί.

Σημειώνεται πως ο Δανός οικονομολόγος έχει συμπληρώσει 32 χρόνια στο ΔΝΤ και βρίσκεται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης από το Ταμείο.

Check Also

Nέες τουρκικές υπερπτήσεις από UAV πάνω από την Κανδελιούσα

Νέες υπερπτήσεις πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από νησί …

Πεθερά «τσάκωσε» τη νύφη το βράδυ του γάμου με τον εραστή σε ερωτική περίπτυξη! Ξυλοκοπήθηκε ο εραστής…

Ενας γάμος στην Αχαΐα διαλύθηκε σε ένα βράδυ και συγκεκριμένα στο… πρώτο του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα …