Ο Μακάριος δεν θα στήριζε την Ομοσπονδία αν ζούσε, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

«Ο Μακάριος εδέχθη την ομοσπονδία με πολλή στενοχώρια, γι΄ αυτό πέθανε ο Μακάριος και αν ζούσε θα την έπαιρνε πίσω… Έδωσε την ομοσπονδία, όχι διζωνική, απλή ομοσπονδία γιατί προς στιγμής έπρεπε να κάνει αυτή την παραχώρηση για να λυθεί το εθνικό θέμα… όταν όμως είδε ότι οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν αυτή την παραχώρηση, στην τελευταία του ομιλία ο αείμνηστος μίλησε για μακροχρόνιο (πρόβλημα) και αν δεν μας έφευγε ξαφνικά, σίγουρα θα την τραβούσε πίσω, δεν θα την άφηνε».

Τη δήλωση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να μιμηθεί τις αρετές και την προσφορά του Μακαρίου.

«Η διαφορά με τους σημερινούς είναι ότι (την ομοσπονδία) την έκαναν παντιέρα, είναι κατόρθωμα δηλαδή. Ενώ εκείνος πέθανε για την ομοσπονδία, αυτοί την έκαναν παντιέρα, την διαφημίζουν, είναι κατόρθωμά τους και την έκαναν και διζωνική δυστυχώς», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο αείμνηστος ήταν χαρισματικός άνθρωπος και «όσοι τον μισούσαν ήταν εκείνοι που δεν τον ήξεραν, διότι όταν εγνώριζες τον Μακάριο δεν μπορούσες να τον μισήσεις» είπε ο κ. Χρυσόστομος… οφείλομε να τον μιμούμεθα, να ακολουθούμε τα βήματά του για το καλό αυτού του τόπου και αυτού του λαού. Τα οράματα του είναι δικά μας οράματα για την πατρίδα μας και το λαό μας».

Σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο που τελέστηκε στον Καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, σημείωσε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελούμε το μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του. Φέτος, ανέφερε, θα γίνει κάτι το ξεχωριστό γιατί συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του και το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αποφάσισε φέτος να κηρύξει ολόκληρο το 2013 έτος Μακαρίου και θα κάνει αρκετές εκδηλώσεις.

 

 

Check Also

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού πυροβόλου όπλου …

Δολοφονίες στον Κάτω Αμίαντο: Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός – Ο 32χρονος τις πυροβόλησε

Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός από την αυλή εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στην υπόθεση …