Ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με την Μαγδαληνή και είχε 2 παιδιά

 Η εφημερίδα Sunday Times  σε άρθρο της αναφέρει ότι το λεγόμενο «χαμένο ευαγγέλιο», το οποίο έχει μεταφραστεί από τα αραμαϊκά, φέρεται να ενισχύει την  θεωρία ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή.

Η Βρετανική βιβλιοθήκη, έφερε στο φως ένα χειρόγραφο που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα μ.Χ. και  δίνει μια νέα διάσταση στην ζωή του Ιησού. Σύμφωνα με το εύρημα, ο Χριστός είχε συνάψει γάμο με την Μαρία Μαγδαληνή και μάλιστα είχε μαζί της και παιδιά.

Ο καθηγητής, Μπάρι Ουίλσον, και ο συγγραφέας, Σίμχα Γιακόμποβιτς, ξόδεψαν αρκετούς μήνες για να μεταφράσουν το κείμενο, σύμφωνα με το οποίο ο Ιησούς ήταν πατέρας δυο παιδιών ενώ η Μαρία ήταν γυναίκα του και όχι μητέρα του.

Ορισμένοι μελετητές έχουν υποβαθμίσει την ιστορική σημασία αυτής της βιβλικής προσωπικότητας, ωστόσο, σύμφωνα με το χειρόγραφο η Μαρία διαδραμάτισε πιο καθοριστικό ρόλο από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Η Μαρία Μαγδαληνή εμφανίζεται σε πολλά από τα ευαγγέλια αλλά και στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του Ιησού.

Το «χαμένο ευαγγέλιο» δεν είναι το πρώτο έγγραφο που υποστηρίζει την θεωρία περί γάμου του Χριστού με την Μαρία Μαγδαληνή.

Τόσο ο Νίκος Καζαντζάκης στο βιβλίο του, «Ο τελευταίος πειρασμός», όσο και ο Νταν Μπράουν με το βιβλίο, «Κώδικας Ντα Βίντσι», στηρίζουν τη συγκεκριμένη εκδοχή.

Check Also

Μυστήριο με τα πρόβατα που έκαναν κύκλους για 12 συνεχόμενες ημέρες (Video)

Viral έχει γίνει το βίντεο με το κοπάδι των προβάτων στην Κίνα που καταγράφηκε για …

10χρονος προς ταμία: «Κάνε πως είσαι η μαμά μου»… Έτσι κατάφερε και γλίτωσε την απαγωγή του (Video)

Ένα πανέξυπνο 10χρονο αγόρι ξέφυγε από μια γυναίκα που το ακολουθούσε στο σπίτι από το …