Ο Ερντογάν απαγόρευσε το περιοδικό Elle στην Τουρκία ως ακατάλληλο για ανήλικους

Δεν χάνει ευκαιρία ο Ερντογάν, που να μην δείχνει τη στροφή του στον Ισλαμισμό. Αφού έκλεισε εφημερίδες, φυλάκισε δημοσιογράφους και ανταποκριτές, άρχισε τώρα να βάζει και περιορισμούς σε ξένα περιοδικά. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκική έκδοση του περιοδικού Elle κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους και η επιτροπή «κρίσης ακατάλληλων εκδόσεων» αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς.
Αυτό σημαίνει πως το περιοδικό μόδας θα πρέπει να αναγράφει στο εξώφυλλό του τη φράση «ακατάλληλο για ανηλίκους».

Επίσης, απαγορεύει στο περιοδικό να διαφημίζεται για να αυξήσει τις πωλήσεις του και δεν θα μπορεί να βρίσκεται στα φανερά σημεία των εφημεριδοπωλών.
Η επιτροπή αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη μετά την εξέταση κειμένων και φωτογραφιών του τεύχους του Μαρτίου, από την επιτροπή…λογοκρισίας του καθεστώτος που αποφάσισε μια σειρά από τα περιοριστικά μέτρα, μεταξύ των οποίων το περιοδικό να πωλείται πλέον στην Τουρκία μόνο μέσα σε φάκελο ή σε πλαστικό περιτύλιγμα, όπως είχε γίνει το 2015 με το Cosmopolitan. Τότε είχε απαιτηθεί το περιοδικό να πωλείται τυλιγμένο σε αδιαφανές περιτύλιγμα και να μην επιτρέπεται να πωλείται σε ανηλίκους. Αλλά τότε η επιχείρηση απαγόρευσης είχε πέσει στο κενό.

Check Also

Ο 75χρονος Μπιλ Κλίντον παίρνει εξιτήριο σήμερα

Ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπιλ Κλίντον, 75 ετών, περνά μια ακόμη νύχτα στο …

Η Κίνα εκτόξευσε δοκιμαστικά υπερηχητικό πύραυλο

Η Κίνα δοκίμασε μια νέα διαστημική δυνατότητα, εκτοξεύοντας υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά, έγραψε χθες η …