Ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας της Μελβούρνης, κ. Μακρής…

Από το Λυγουριό της Επιδαύρου, εργάτης  στα χυτήρια στην Αυστραλία κάτοχος αλυσίδας Fast Food, και από εκεί στον κλάδο ακινήτων. Και η καριέρα του απογειώθηκε. Αυτή τη στιγμή είναι ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας και μόνος δισεκατομμυριούχος. Με εντυπωσιακά ακίνητα στην κατοχή του, τώρα, ο Κώστας Μακρής αγόρασε και το φημισμένο συγκρότημα Marina Mirage στην κοσμοπολίτικη Χρυσή Ακτή έναντι 52 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ως τώρα» δηλώνει με ενθουσιασμό.

Στο συγκρότημα, εκτός των άλλων, ανήκουν και τα φημισμένα ξενοδοχεία Palazzo Versace και Sheraton Mirage. Διαθέτει ακόμα 100 καταστήματα με τις πιο γνωστές φίρμες του κόσμου και 16 εστιατόρια.

Ο κ. Μακρής θέλει να προσθέσει και άλλο ένα ξενοδοχείο και «ένα ελληνικό εστιατόριο που όμοιό του δεν θα υπάρχει». Στο παραθαλάσσιο συγκρότημα, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, σύντομα θα δένουν και κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο των 200 πλουσιότερων Αυστραλών, τον οποίο δημοσιεύει το έγκυρο περιοδικό BRW ο κ. Μακρής, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της Παναχαϊκής, και ο γιος του, Ρος, συγκεντρώνουν μια περιουσία περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και βρίσκονται στις πρώτες 30 θέσεις των πλουσιοτέρων κατοίκων της χώρας.