Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing παραιτείται από τα «μπόνους»

Παραιτείται τόσο από το ετήσιο χρηματικό «μπόνους» όσο και από τις λοιπές απολαβές υπό μορφή μετοχών ο Dennis Muilenburg, διευθύνων σύμβουλος της Boeing Co., έως ότου ο στόλος των καθηλωμένων 737 Max αρχίσει να επιχειρεί εκ νέου,«στο σύνολό του», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, David Calhoun.
Ο Muilenburg εξακολουθεί να είναι έμπιστος για το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και θεωρείται ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να απογειώσει εκ νέου το προβληματικό αεροσκάφος ,είπε ο Calhoun σε συνέντευξή του την Τρίτη. Το 737 Max , ο καλύτερος σε πωλήσεις τύπος αεροσκάφους της Boeing έχει καθηλωθεί από τον Μάρτιο του 2019, μετά από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα που κόστισαν τη ζωή σε 346 άτομα.

«Θα υποστηρίξουμε τον Dennis σε όλη τη διαδρομή αυτής της διαδικασίας», δήλωσε ο Calhoun και πρόσθεσε ότι «από την σκοπιά του διοικητικού συμβουλίου ο Dennis έχει κάνει τα πάντα σωστά».

Ο Muilenburg πρότεινε την κατάργηση του μπόνους του στις 2 Νοεμβρίου, είπε ο Calhoun στο Κογκρέσο, στο οποίο οι θυμωμένοι βουλευτές και οι συγγενείς των θυμάτων προσέβαλαν την αποζημίωση του CEO. Ο Muilenburg αντιμετώπισε και πολλές εκκλήσεις να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια των διήμερων ακροάσεων.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Boeing καταγράφει άνοδο 2,02% στα 358,03 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο μετοχής του Dow Jones Industrial Average.

Check Also

Ποια περιοχή του πλανήτη έχει τους περισσότερους δισεκατομυριούχους..!

Share Twitter Ο παγκόσμιος πληθυσμός των δισεκατομμυριούχων συνεχίζει να διογκώνεται, παρά το γεγονός ότι οι …

Bloomberg: Γνωστή τράπεζα έδινε ράβδους χρυσού σε πλούσιους Ρώσους για να…

Share Twitter Στο ζενίθ του σκανδάλου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος της Danske Bank, η …