Ο Δήμος Πάφου περνά στην εποχή των έξυπνων χώρων στάθμευσης

Ο Δήμος Πάφου περνά στην εποχή των έξυπνων χώρων στάθμευσης

Η Πάφος γίνεται ο πρώτος Δήμος της Κύπρου που προχωρεί σε συνολική μετατροπή όλων των χώρων στάθμευσης της πόλης.

Ο Δήμος Πάφου προκήρυξε τον Διαγωνισμό για την προμήθεια «έξυπνου» συστήματος διαχείρισης στάθμευσης, με προεκτίμηση δαπάνης 1,2 εκατ. ευρώ και διάρκεια εγκατάστασης 7 μήνες. Οι όροι του Διαγωνισμού είναι αναρτημένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα του Γενικού Λογιστηρίου eprocurement.gov.cy.

Το έργο περιλαμβάνει την διαχείριση χώρων στάθμευσης με τη χρήση αισθητήρων σε κάθε θέση (σύνολο 3.300 θέσεις στάθμευσης σε οργανωμένους χώρους αλλά και παρόδια). Θα υπάρχει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας το κοινό θα ενημερώνεται για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και για την καταβολή των τελών στάθμευσης.

Η εφαρμογή του έξυπνου συστήματος θα επιφέρει πολλά και μεγάλα οφέλη, όπως την μείωση των άσκοπων μετακινήσεων των οχημάτων, την διευκόλυνση της διακίνησης των πολιτών και επισκεπτών στην πόλη, καθώς και τη μείωση των ρύπων.

Με την προκήρυξη του Διαγωνισμού και την δημιουργία των «έξυπνων» χώρων στάθμευσης, ο Δήμος Πάφου κάνει ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση του στρατηγικού στόχου του για μετατροπή της πόλης σε “Smart City”.

Check Also

Επ. Διοικήσεως: Ξεπέρασε τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης ο καθηγητής

Share Twitter Επ. Διοικήσεως: Ξεπέρασε τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης ο καθηγητής Ξεπέρασε τα …

Καταζητείται 53χρονος, για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος

Share Twitter Καταζητείται 53χρονος από τη Λεμεσό για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος Η Αστυνομία …