Ο αναπλ. υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας δεν απέκλεισε ο στρατός να μαζέψει τα σκουπίδια

«Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία (…) Η δημόσια υγεία θα περιφρουρηθεί» διαμήνυσε ο Δημήτρης Βίτσας ερωτηθείς για ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού στην αποκομιδή. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση κρατά στάση αναμονής μέχρι το απόγευμα, οπότε συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Περιμένουμε την απόφαση, από την άλλη μεριά δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία ούτε στη διαδικασία ενός τέτοιου αγώνα θα πρέπει η συνδικαλιστική ηγεσία θα τιμωρήσει την κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Άμυνας. «Το υπουργείο Άμυνας αυτοβούλως δεν κάνει τίποτα» διευκρίνισε πάντως.

«Περιμένουμε πρώτα να βρεθεί μια λογική απόφαση… Δεν υπάρχει διάθεση πολιτικής επιστράτευσης, έχει καταργηθεί αυτό, και δεν ήταν και αποτελεσματικό» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Βίτσας.

Όπως ανέφερε, η κατάσταση δήλωσε ότι βαίνει βελτιούμενη όσον αφορά τα απορρίμματα. «Ας περιμένουμε το καλύτερο με τη κυβερνητική ρύθμιση καλύπτονται οι συμβασιούχοι τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο του 2018» τόνισε, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα δεν επιτρέπεται να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι, το ξέρουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και ευελπιστεί το απόγευμα να αποφασίσουν σχετικά.

Απαντώντας εξάλλου στις καταγγελίες εργαζομένων ότι η κυβέρνηση τούς είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση ο κ. Βίτσας είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε. «Δεν πρέπει να έχουμε συμβασιούχους στους δήμους» σημείωσε, επιρρίπτοντας ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

«Προσπάθεια αποσταθεροποίησης»

«Όταν οι ενέργειες έχουν πολίτικο στόχο πρέπει να απαντήσεις με συγκεκριμένο τρόπο» απάντησε δε ο Δημήτρης Βίτσας για την απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια που είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ. Όπως υποστήριξε δε, «φτιάχνεται εικόνα και γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης…»

«Αντί να συζητάμε σήμερα εφόσον έκλεισε η αξιολόγηση πώς μπορούμε να πάμε καλύτερα οικονομικά, και η ΠΟΑΣΥ να λύσει τα προβλήματα των αστυνομικών θέλει να λύσει αυτό που θεωρεί ως ‘’άβατο το Εξαρχείων’’… αυτό είναι πολιτική κίνηση, αυτή είναι η δουλειά της;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

« Τίποτε δεν είναι άβατο» επέμεινε, ενώ κατηγόρησε δε τη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των αστυνομικών.

Όσον αφορά την επικοινωνία το υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, δήλωσε ότι «έχουμε μια υπόθεση που η μαφία δρα, δουλειά του πολιτικού είναι να υπερασπίσει με ενέργειες το κοινωνικό συμφέρον».

Check Also

Eλλάδα – Κρήτη: Επίθεση ιερέα σε Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη – «Είναι ακάλεστος στο πανηγύρι»(Video)

ροβληματισμό στην Εκκλησία της Κρήτης προκαλεί η πρωτοφανής λεκτική επίθεση ιερέα ενορίας του Ρεθύμνου στον …

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου – Η ανάρτηση του γιου της Γιώργου

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Τα γενέθλιά της Μαργαρίτας Παπανδρέου έκανε γνωστά ο …