Ο Έλον Μασκ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη… αλλά έχασε $100 δισ. το 2022

Ο συνιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία η οποία εκτιμάται στα $169,8 δισ., σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, παρά τις πρόσφατες απώλειες ύψους $8,6 δισ. την περασμένη Δευτέρα. Συνολικά, ο Μασκ έχει απολέσει $100,5 δισ. της περιουσίας του φέτος, αρνητικό ρεκόρ για τον δείκτη. Σημειωτέον πως το 2020 η περιουσία του Μασκ άγγιξε τα $340 δισ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Μασκ αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του αλλά αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων. Από τη στρατηγική «zero Covid» στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, Κίνα, μέχρι την ανάκληση 300.000 οχημάτων λόγω προβλημάτων στα φώτα τους, η Tesla πλήττεται παράλληλα από τις καθυστερήσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τις ελλείψεις πρώτων υλών.

Η αξία της μετοχής της Tesla κατέγραψε πτώση της τάξης του 6,8% στα $167,87 το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, αρνητικό χαμηλό από το Νοέμβριο του 2020. Η μετοχή της έχει καταγράψει συνολική μείωση της τάξης του 52% φέτος, σε σχέση με το μέσο όρο του Nasdaq στο 29%.

Ο 51χρονος Μασκ βρίσκεται ακόμη περιδινισμένος στην περίπλοκη κατάσταση της διαχείρισης και αναδιάρθρωσης του Twitter το οποίο εξαγόρασε πρόσφατα για $44 δισ. Η εταιρεία έχει χάσει το 60% του ανθρώπινου δυναμικού της λόγω πολλαπλών γύρων απολύσεων αλλά και παραιτήσεων. Πολλοί επενδυτές, πια, αναρωτιούνται αν ο δισεκατομμυριούχος έχει αναλάβει υπερβολικά καθήκοντα και απλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τόσες πολλές επιχειρήσεις.

 

Check Also

Παραμένει περιορισμένη η ζήτηση για πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά… Συνεχίζεται η πτώση της τιμής

Περιορισμένη φαίνεται πως παραμένει η ζήτηση στην αγορά πετρελαίου. Σύμφωνα με πρόσφατο σχετικό δείκτη, η …

H Βρετανία «εισάγει» χασάπηδες από τις Φιλιππίνες…

Φιλιππινέζοι «χασάπηδες» στο Λονδίνο; Γιατί όχι, απαντά ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο, …