Ομαδικές προσφυγές Ελλήνων δικαστών ενάντια στις περικοπές των μισθών τους

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι Έλληνες δικαστές, ομαδικά,  ενάντια στην απόφαση με την οποία κόπηκαν οι μισθοί τους από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά.Λαμβάνουν επίσης όλα εκείνα τα μέτρα που είναι αναγκαία για να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις τους σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Με τις αγωγές τους οι δικαστικοί λειτουργοί θα ζητήσουν και την εξομοίωση των αποδοχών τους με αυτές των βουλευτών, όπως επίσης θα αξιώσουν και αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο από 150.000 – 100.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα (ΕισΝΑΚ).

Το επίμαχο άρθρο 105 αναφέρει ότι «για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το Δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, εκτός αν η πράξη ή η παράλειψη έγινε κατά παράβαση διάταξης που υπάρχει για χάρη του γενικού συμφέροντος».

Παράλληλα, όμως, με τις επίμαχες αιτήσεις εξασφαλίζουν και την καταβολή των αναδρομικών που έχουν να λάβουν, τα οποία επιδικάστηκαν με παλαιότερες αποφάσεις του Μισθοδικείου. Τα αναδρομικά αυτά καταβάλλονται σε δόσεις. Οι δόσεις αυτές με το 3ο Μνημόνιο (Ν. 4093/2012) παρατάθηκαν για τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

Check Also

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σολτς: Μίλησαν για Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειος και διμερείς σχέσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. …

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας μιλάει για καταστροφές μετά τη Μάνδρα και το Μάτι;

Ως μια κίνηση πανικού λόγω των δημοσκοπήσεων χαρακτήρισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της …