Ομήρου: Η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στην παλλαϊκή απαίτηση για κάθαρση

Με δεδομένο ότι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία δεν ασχολήθηκε με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, προκύπτει πλέον επιτακτική η ανάγκη λήψης αποφάσεων από την Κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία για το πώς θα προχωρήσει η ποινική διερεύνηση των ευθυνών για την οικονομική κρίση.

Η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στην παλλαϊκή απαίτηση για κάθαρση, καταλογισμό ευθυνών και ποινικό κολασμό παντός ενεχομένου. Τώρα και χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Ο διορισμός ποινικών ανακριτών από μέλη της Αστυνομίας, ειδικούς περί τα οικονομικά και τα χρηματοπιστωτικά, νομικούς, ενδεχομένως και με τη συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων, είναι ο μόνος δρόμος για μια αξιόπιστη τεκμηριωμένη και αποτελεσματική έρευνα που θα αναζητήσει ευθύνες και θα παραπέμψει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων όλους όσοι θα αποδειχθεί ότι ενέχονται.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει ταξινόμηση των διαφόρων τομέων της οικονομικής κρίσης όπως είναι ο χρηματοπιστωτικός, δημοσιονομικός και άλλοι και οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές υπό το Γενικό Εισαγγελέα να διαχωριστούν ανάλογα.

Για το θέμα αποστέλλω σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Check Also

Στη δημοσιότητα το όνομα του άτυχου 51χρονου που καταπλακώθηκε από λεωφορείο

Share Twitter Δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του άτυχου οδηγού ο οποίος καταπλακώθηκε από ελωφορείο. …

Αβέρωφ: Η Τουρκία χρησιμοποιεί ως εργαλεία τους παράτυπους μετανάστες

Share Twitter Αβέρωφ: Βλέπουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας που εντείνεται μέρα με τη μέρα. Τις …