Ολες τις δόσεις του Remdesivir που θα κατασκευαστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο αγοράστηκαν από τις ΗΠΑ!

Συνολικά η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αγόρασε 500.000 που έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Είναι αλαζονεία ή απλά μία κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να εξασφαλίσει την ιατρική περίθαλψη των πολιτών της χώρας του; Όπως και να το δει κανείς, η ουσία είναι μία: Οι ΗΠΑ αγόρασαν ΟΛΑ τα αποθέματα του ενός εκ των δύο φαρμάκων που αποδεδειγμένα βοηθάνε στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό, του Remdesivir.

«Απέκτησαν πρόσβαση στο μεγαλύτερο κομμάτι του αποθέματος του φαρμάκου (σ.σ Remdesivir), άρα δεν υπάρχει τίποτα για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dr Andrew Hill, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian που αναδεικνύει το θέμα.

Το deal των ΗΠΑ
Θυμίζουμε πως η Ρεμδεσιβίη ήταν το πρώτο φάρμακο που πήρε άδεια από τις αρχές των ΗΠΑ για θεραπεία της COVID-19, καθώς βοηθά στο να βγαίνουν γρηγορότερα από το νοσοκομείο, όσοι νοσηλεύονται με σοβαρά κρούσματα της πανδημίας.

Το πρόβλημα είναι πως η Gilead που το κατασκευάζει, έχει τα αποκλειστικά του δικαιώματα και φρόντισε να δώσει προτεραιότητα στις ΗΠΑ. Οι πρώτες 140 δόσεις που κοστίζουν περίπου 3.200 δολάρια κάθε μία, μοιράστηκαν σχεδόν σε όλο τον κόσμο, όμως τα πράγματα για τις επόμενες θα είναι κάπως διαφορετικά.

Η κυβέρνηση του Τραμπ πλήρωσε για 500.000 δόσεις που αντιστοιχούν σε όλες του Ιουλίου και στο 90% του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Προτεραιότητα και στο εμβόλιο
Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και στο θέμα του εμβολίου, όταν και αν βρεθεί. Πόσω μάλλον αν αυτό έχει δημιουργηθεί από την Sanofi, καθώς το έχει προαναγγείλει και ο CEO της…

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προτεραιότητα στην μεγαλύτερη προπαραγγελία, επειδή επένδυσε και πήρε το ρίσκο», είχε πει ο Paul Hudson, πριν αναγκαστεί να τα… μαζέψει λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν.

Βέβαια, αποτελεί κοινό μυστικό πως μόλις θα γίνει γνωστό οτι βρέθηκε το εμβόλιο, θα υπάρξει ένας πλειστηριασμός για την απόκτησή του και η χώρα που θα δώσει τα περισσότερα χρήματα θα το πάρει στα χέρια της πρώτη και σε μεγάλες ποσότητες.

Check Also

Η Ινδική μετάλλαξη προκαλεί παγκόσμια ανησυχία! Θα γίνει κυρίαρχη, λέει ο ΠΟΥ

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί για τη νέα μετάλλαξη Δ, η οποία εντοπίστηκε για …

Υγεία: Πώς ξεχωρίζουμε τις παρενέργειες των εμβολίων από τις καρδιακές επιπλοκές

Υγεία: Πώς ξεχωρίζουμε τις παρενέργειες των εμβολίων από τις καρδιακές επιπλοκές Να μην ανησυχεί ο …