Οι New York Times γράφουν για τη δίωξη Βαξεβάνη

Τη δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος τόλμησε να δημοσιοποιήσει τη φερόμενη λίστα Λαγκάρντ σχολιάζουν στο σημερινό editorial τους οι Νew Yorκ Times: “Η Ελλάδα διώκει τον αγγελιοφόρο” αναφέρει σχολιάζοντας, πως “το δυσκίνητο ελληνικό δικαστικό σύστημα κινήθηκε με εκπληκτική ταχύτητα το περασμένο σαββατοκύριακο”.

Αντίθετα, συνεχίζει, οι ελληνικές φορολογικές αρχές “κρατούσαν στο συρτάρι” την ίδια λίστα παρόλο που η Γαλλική κυβέρνηση, την είχε παραδώσει στους Έλληνες για να προσδιορίσουν εάν κάποιοι από τους Ελβετικούς καταθετικούς λογαριασμούς ήταν, πιθανώς, συνδεδεμένοι με φοροδιαφυγή.

“Η λίστα αυτή καθώς και άλλες λίστες offshore λογαριασμών που βρίσκονται σε κυβερνητικά χέρια πρέπει να διερευνηθούν πλήρως για παράνομες φορολογικές παραβιάσεις.

Προς το παρόν όμως η μοναδική δικαστική δίωξη που έχει ασκηθεί για το θέμα είναι κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων των κατόχων των λογαριασμών και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους, όταν η υπόθεσή του εκδικαστεί την Πέμπτη” γράφει η εφημερίδα.

“Το πραγματικό σκάνδαλο είναι τα δυο χρόνια κυβερνητικής απραξίας και ίσως δοθεί ένα τέλος σε αυτή λόγω της συγκεκριμένης αποκάλυψης” σημειώνουν οι New York Times.

Check Also

Μητσοτάκης: Αρχίζει τηλεφωνικές επαφές σε διεθνές επίπεδο για την Αγία Σοφία

Share Twitter Μητσοτάκης: Αρχίζει τηλεφωνικές επαφές σε διεθνές επίπεδο για την Αγία Σοφία Γύρο τηλεφωνικών …

Μαρί -11 Ιουλίου 2011: 9 χρόνια από τη τραγωδία που συγκλόνισε τη Κύπρο

Share Twitter 9  ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την φονική έκρηξη στη Ναυτική βάση Ευάγγελος …