Οι Τούρκοι επιχειρηματίες ”πάγωσαν”! Κυρώσεις παντού από τις ΗΠΑ λόγω S-400!

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι επιχειρηματίες, που παρευρέθηκαν σε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, στο άκουσμα ότι οι κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου CAATSA θα επεκταθούν σε καίριους τομείς της τουρκικής οικονομίας κι ότι δεν αφορούν μόνο στην αμυντική βιομηχανία.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε με Τούρκους επιχειρηματίες, προκειμένου να ακούσει και να μεταφέρει τα αιτήματα του τουρκικού επιχειρηματικού κόσμου στον νέο Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές σχέσεις, οι Τούρκοι επιχειρηματίες ήλπιζαν ότι οι οικονομικές σχέσεις δεν θα επηρεαστούν από τις κυρώσεις CAATSA. Ωστόσο, σοκαρίστηκαν όταν ο πρέσβης των ΗΠΑ τους δήλωσε ότι:

Οι κυρώσεις θα παραμείνουν για όσο διάστημα επιμένει η Τουρκία στην αγορά και ενεργοποίηση των S-400.
Δεν υπάρχει κανένα πισωγύρισμα στην απόφαση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, καθώς αυτές εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο. Αποτελεί νόμος του κράτους των ΗΠΑ, που θα εφαρμοστεί σε τρεις εβδομάδες.
Πλήττονται κυρίως οι εμπορικές συναλλαγές στον αμυντικό κλάδο.
Αλλά υπάρχει η πιθανότητα εξάπλωσης των κυρώσεων και σε άλλους τομείς, όπως της ενέργειας, της γεωργίας και των φαρμακευτικών προϊόντων.
Σύμφωνα με την τουρκική ανάλυση, το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό, που μόνο από την κορυφή μπορεί να επιλυθεί. Ο επιχειρηματικός κόσμος στην Τουρκία δεν γνωρίζει καν πόσο έτοιμη είναι η Άγκυρα για την κυβέρνηση Μπάιντεν. «Ο Μπάιντεν θα αναλάβει την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου, υπάρχει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις 17 Φεβρουαρίου και η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 25 Μαρτίου. Έχουμε συναρπαστικές εβδομάδες και μήνες μπροστά. Ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως πριν», αναφέρει ο έγκριτος Τούρκος αρθρογράφος, Μουράτ Γετκίν.

Check Also

Η Πελόζι ζητά τη δίωξη βουλευτών που ενδέχεται να βοήθησαν τους εισβολείς στο Καπιτώλειο

Share Twitter Οποιοδήποτε εκλεγμένο μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, που αποδειχθεί ότι βοήθησε τον όχλο υποστηρικτών …

Δύο χρόνια φυλάκιση 38χρονου Αυστριακού για ναζιστικό τατουάζ

Share Twitter Το Περιφερειακό Δικαστήριο της αυστριακής πόλης Κλάγκενφουρτ, πρωτεύουσας του ομόσπονδου κρατιδίου της Καρινθίας, …