Οι πέντε αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Οι πέντε αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη συνεδρίαση του, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση κατασκευής/ανέγερσης/αντικατάστασης 45 ναυαγοσωστικών πύργων παγκύπρια στο πλαίσιο του Εθνικού Σχέδιου ΣΑΛΑΜΙΣ, Ασφάλεια Οργανωμένων Παραλιών. Η δαπάνη ύψους 2.4 εκ. ευρώ θα καλυφθεί με συνεισφορά 50% εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και το υπόλοιπο 50% από τις εμπλεκόμενες Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε από το Δήμο ή την κοινότητα στην οποία γεωγραφικά ανήκει η συγκεκριμένη παραλία. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2023. Με την υλοποίηση του έργου εξορθολογίζονται και αναβαθμίζονται τόσο οι υπηρεσίες όσο και οι υποδομές στις παραλίες μας.

Εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο Σχέδιο Χορηγιών για την Αναβίωση περιοχών της υπαίθρου, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μέσω της Δημιουργίας Αυθεντικών Εμπειριών για Εμπλουτισμό και Αναβάθμιση του Τουριστικού Προϊόντος. Επιπρόσθετα της ενδιάμεσης δόσης επι του 50% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης που προβλεπόταν στο ήδη προκηρυχθέν σχέδιο, θα παρέχεται η δυνατότητα προκαταβολής άνευ εγγυητικής μέχρι 20% και ανώτατο όριο τις 60,000 ευρώ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη απόκτηση του ακινήτου της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ (ΣΚΤ) στην Ενορία Χρυσοπολίτισσας στη Λάρνακα και την παραχώρησή του στο Δήμο Λάρνακας, για τη δημιουργία Παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Επίσης, εγκρίθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών Kids Save Lives στον τομέα της υγείας. Το μνημόνιο περιλαμβάνει συνεργασία στην ανάπτυξη δικτύου αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και πρώτων ανταποκρινόμενων της κοινότητας με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή συμβάντων μέχρι την άφιξη της εξιδεικευμένης βοήθειας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση του ΔΣ του ΟΚΥΠΥ για διορισμό του κ. Ροβέρτου Καραχάννα στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή του Οργανισμού.

 

Check Also

Αβέρωφ: Κυβέρνηση αχταρμά δεν πρόκειται να κάνω ποτέ

Η Κυβέρνηση που προτίθεται να σχηματίσει, εφόσον εκλεγεί, θα αποτελείται από ικανά συναγερμικά στελέχη αλλά …

Πάφος: 26 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συντονισμένη επιχείρηση διενήργησαν μέλη της Τροχαίας Πάφου το τελευταίο εικοσιτετράωρο για πρόληψη των τροχαίων παραβάσεων, …