Οι Οικολόγοι θα είναι παρών στην διαμαρτυρία για στήριξη του Γ. Ελεγκτή, στη Λεμεσό

Καλούμε την Βουλή των Αντιπροσώπων επειγόντος να τροποποιήσει το Σύνταγμα

Ο αγώνας ενάντια του βαθέως κράτους συνεχίζεται και το αίτημα μας για άμεσο διαχωρισμό των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα είναι πιο έντονο από ποτέ.

Η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή, παρόλες τις εκκλήσεις μας ως Κίνημα Οικολόγων αλλά και τις διαμαρτυρίες που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από πολίτες που στέκονται υπέρ της διαφάνειας, δεν έχει αποσυρθεί.

Ο αγώνας όμως για ενάντια στην διαφθορά, την ασυδοσία και την αυθαιρεσία που ταλανίζουν την Κυπριακή Πολιτεία, συνεχίζεται και το κύμα της κοινωνικής διαμαρτυρίας διογκώνεται.

Έφτασε η ώρα να υπάρξει άμεσα διαχωρισμός των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα, κάτι που ήταν δέσμευση προεκλογική του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Καλούμε την Βουλή των Αντιπροσώπων επειγόντος να τροποποιήσει το Σύνταγμα στη βάση της πρότασης νόμου που κατέθεσε πρόσφατα το Κίνημα Οικολόγων μαζί με την κα. Χαραλαμπίδου και άλλους έξι βουλευτές έτσι ώστε να υπάρξει επιτέλους διαχωρισμός εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα.

Αύριο, Σάββατο 01/06/24 στις 6:00 μ.μ., οι Οικολόγοι θα συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία που διοργανώνεται από πολίτες για στήριξη του Γενικού Ελεγκτή. Καλούμε όλους όσοι μοιράζονται αξίες όπως η διαφάνεια, εποικοδομητική καλόπιστη κριτική και ελεγκτικό έλεγχο να συμμετέχουν έμπρακτα με την παρουσία τους.