Οι αναλυτές προειδοποιούν για «υπερθέρμανση» των επενδύσεων σε bitcoin

Όλο και περισσότεροι αναλυτές προειδοποιούν πως οι επενδύσεις σε bitcoin οδηγούνται πλέον σε «υπερθέρμανση». Οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται λίγο μετά από την έκθεση της Bank of America που δείχνουν ότι οι εισροές επενδυτικών κεφαλαίων στις αγορές έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 58 δισεκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν παγκοσμίως στις αγορές μετοχών.

Αναλυτές όπως η Meghan Shue της Wilmington Trust ανησυχούν τώρα περισσότερο από ποτέ καθώς πολλοί σπεύδουν να επενδύσουν στην αγορά του bitcoin. Όλο και περισσότεροι επενδυτές λιανικής αγοράζουν μετοχές και τα κρυπτονομίσματα έχουν δει μια άνευ προηγουμένου αύξηση της ζήτησης. Ωστόσο, σύμφωνα με την Shue, αυτές οι επενδύσεις μπαίνουν στη ζώνη του υψηλού κινδύνου.

«Είναι σαν να επιθυμούμε διακαώς να βγάλουμε κέρδος, επενδύοντας όμως σε λάθος περιοχές. Είναι επίσης σαν να κυνηγάμε ό, τι έχει ήδη υπεραποδώσει», δήλωσε η επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο CNBC.

Η Σου ανησυχεί επίσης και για τα κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τη φετινή επενδυτική μανία που προκαλείται από το Reddit, εκτοξεύοντας έτσι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, αλλά και την τιμή του bitcoin. Από το κλείσιμο της Παρασκευής, η τιμή του αυξήθηκε περίπου 65% από την 1η Ιανουαρίου και 360% τις τελευταίες 52 εβδομάδες.

Η Shue παροτρύνει τους επενδυτές να επικεντρωθούν σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης καθώς επίσης και σε αναδυόμενες αγορές με ορίζοντα τους επόμενους 9-12 μήνες «Υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για μακροπρόθεσμες αποδόσεις», προσθέτει.

Η Σου πιστεύει ότι η ανάπτυξη εμβολίων Covid-19 θα επιταχυνθεί τους επόμενους δύο μήνες και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας γρηγορότερα από ό, τι αναμενόταν ευρέως. Αλλά δεν αποκλείει την υποχώρηση λόγω του υψηλού επιπέδου ευφορίας στην αγορά.

Check Also

Βρετανία-Κορωνοϊός: Κρατικοποιούνται 37 startups για να διασωθούν…

Συμμετοχή σε 37 εταιρείες startups αποκτά η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αφού τα κρατικά δάνεια …

«Βουτιά» 8,2% της Γαλλικής οικονομίας για το 2020

Η γαλλική οικονομία κατέγραψε βουτιά 8,2% την περασμένη χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική …