Οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ – Τι λένε οι πολίτες

Για τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο κάνει λόγο η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα “Η Ελλάδα αύριο”.

Το 78% των πολιτών χαρακτηρίζει την υπόθεση ως μέγα σκάνδαλο, ενώ μόλις το 13% θεωρεί ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση φοροδιαφυγής.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες αποδίδουν ποινικές ευθύνες στους πολιτικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση. Το υψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνει ο πρώην υπουργός οικονομικών  Γιώργος Παπακωνσταντίνου (81%). Εξίσου υψηλά ποσοστά ποινικών ευθυνών καταλογίζουν οι πολίτες στον Γιώργο Παπανδρέου (76%) και τον Ευάγγελο Βενιζέλο (71%), ενώ απο τον κατάλογο δεν λείπει και ο Λουκάς Παπαδήμος με ποσοστό 51%.

Έχει ενδιαφέρον ωστόσο να σημειώσουμε ότι απο τους συμμετέχοντες στην έρευνα πολίτες, όσοι εξ αυτών ανήκουν στο χώρου του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσαν μεγαλύτερες ποινικές ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα που χειρίστηκαν την υπόθεση σε σχέση με αυτούς που ανήκουν στον χώρο της ΝΔ.