Οικολόγοι: Άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου με θέμα το ξεπούλημα των Ε/κ περιουσιών

Οι Οικολόγοι ζητούν άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου με θέμα το ξεπούλημα των Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα

Με ανησυχία παρακολουθούμε τη νέα έξαρση στο ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Κι ενώ στα κατεχόμενα έχει προκληθεί πολιτικός σεισμός μετά τη σύλληψη του Τουρκοκύπριου δικηγόρου Ακάν Κιουρσιάτ, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στη επιφάνεια συνταρακτικές πληροφορίες για τον τρόπο που ολόκληρο το τουρκοκυπριακό πολιτικό σύστημα έχει εμπλακεί -από το 1974 κιόλας- στην επιχείρηση διαμοιρασμού των Ελληνοκυπριακών περιουσιών και στην παράνομη εκμετάλλευση τους, στις ελεύθερες περιοχές φαίνεται να μην απασχολεί ιδιαίτερα το πολιτικό προσωπικό και την κυβέρνηση το κρίσιμο αυτό θέμα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έθεσε το θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε επιστολή στην οποία -ανάμεσα στα άλλα θέματα- έθεσε και θέμα για συγκεκριμένα κενά στην διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση.

Καμιά απάντηση, μέχρι τούδε, από τον κ. Χριστοδουλίδη.

Καταδικάζουμε την στάση της κυβέρνησης, η οποία απέφυγε να παραστεί στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, να ακούσει τις έγνοιες των νόμιμων ιδιοκτητών και να πληροφορήσει για τις προθέσεις της.

Λόγω των εξελίξεων καθίσταται αναγκαίο να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των καταγγελιών για ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να κρύβεται. Αντίθετα, οφείλει να κηρύξει συναγερμό και να επιδιώξει την μέγιστη δυνατή ενότητα και κοινή δράση στην αντιμετώπιση του ξεπουλήματος των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.