Ξεκινά σήμερα η πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «Argo – 22»

Αρχίζει σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, έως το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «Argo – 22», η οποία θα λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου καθώς και στον Αγιο Ευστράτιο και στην Σκύρο.

Όπως ανακοινώθηκε, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, αεροπορικά μέσα του Στρατού Ξηράς καθώς και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με το πλοίου διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων «FS Tonnerre» και τις υπαγόμενες σε αυτό μονάδες και μέσα.

Η άσκηση «Argo – 22» είναι τύπου LIVEX (Live Exercise) και αποσκοπεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών καθώς και στην διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε αντικείμενα αμφίβιων και αποβατικών επιχειρήσεων.

Check Also

Ελλάδα: Ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής κατέγραφε σε κρυφή κάμερα γυμνές γυναίκες που έκαναν λέιζερ

Ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ύστερα από …

Eλλάδα: Έβρισε και χτύπησε έγκυο ενώ περίμενε σε ουρά καταστήματος

Σε μια απαράδεκτη πράξη προχώρησε μια γυναίκα στο Βόλο, που δεν δίστασε να χτυπήσει έγκυο. …