Ν.Κορέα: Στους 146 ο αριθμός των σορών που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο

Ανεβαίνει ο αριθμός των σορών που ανασύρονται από το φέρι μπόουτ που ναυάγησε νότια της κορεατικής χερσονήσου, φτάνοντας τους 146 επιβεβαιωμένους νεκρούς ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι δύτες ψάχνουν σε κάθε διάδρομο και καμπίνα του πλοίου που μπορούν να φτάσουν, προσπαθώντας ακόμη και ψηλαφίζοντας, λόγω του σκοταδιού, να βρουν σορούς των αγνοουμένων.

Όπως μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNN, η πρώτη τηλεφωνική κλήση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την επικινδυνότητα της κατάστασης ήταν από έναν επιβάτη του πλοίου.

Το Ναυτικό συνεργάζεται με την ακτοφυλακή και δύτες προκειμένου να βρεθούν και να ανασυρθούν οι σωροί των επιβατών που βρίσκονταν στο τρίτο και τέταρτο κατάστρωμα του πλοίου, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap.

Η πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε από το κινητό τηλέφωνο ενός εφήβου, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο δηλώσεις της νοτιοκορεατικής ακτοφυλακής.

«Βοηθήστε μας. Το πλοίο βουλιάζει», φέρεται να είπε το αγόρι. Η πρώτη κλήση κινδύνου από μέλος του πληρώματος πραγματοποιήθηκε 3 λεπτά αργότερα.

Αρκετά μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, σε σχέση με τις ενέργειές τους από τη στιγμή που το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση. Η επιχείρηση διάσωσης επικεντρώνεται πλέον στην ανάσυρση των νεκρών. Ο τελευταίος επιζών βρέθηκε την ημέρα που βυθίστηκε το πλοίο, ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι υπόλοιποι αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί.

Check Also

ΗΠΑ – Υπόθεση «kids for cash»: Δικαστές έστησαν κομπίνα για να στέλνουν παιδιά σε ιδιωτικές φυλακές

Δύο πρώην δικαστές της Πενσιλβάνια που επινόησαν ένα σχέδιο για να στέλνουν παιδιά σε ιδιωτικές …

Βρετανία: Η Λιζ Τρας εξακολουθεί να προηγείται σημαντικά στην κούρσα για την πρωθυπουργία

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας εξακολουθεί να προηγείται σημαντικά του αντιπάλου της, του Ρίσι Σούνακ, …