Νταβός – Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Ζαλίζουν» οι τιμές… 51 δολάρια για ένα μπουρίτο

Στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο «Steigenberger Gtanhotel Belvedere», δίπλα στο συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι τιμές των σνακ έχουν έναν… μυκονιάτικο αέρα.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CNBC», όσοι συμμετέχουν στο φετινό ανοιξιάτικο Νταβός και επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, βάζουν γερά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν κάτι ελαφρύ.

Για παράδειγμα, για ένα μπουρίτο, οι πελάτες καλούνται να καταβάλουν το ποσό των 51 δολαρίων και για μία μερίδα τηγανητές πατάτες σχεδόν 22 δολάρια.

Στους πεινασμένους συνέδρους του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ που προτιμούν να γεμίσουν το στομάχι τους χωρίς να απομακρυνθούν, μάλλον το φαγητό που παραγγέλνουν δεν τους κάθεται καλά στο στομάχι.

«Σε απόσταση αναπνοής από το κεντρικό συνεδριακό κέντρο του Νταβός, το εντυπωσιακό «Steigenberger Grandhotel Belvedere» χρεώνει τους πελάτες 51 δολάρια για ένα μπουρίτο, το οποίο συνοδεύεται από ένα μικρό μπολ με σάλτσα γουακαμόλε.

Για μία μερίδα τηγανιτές πατάτες, η τιμή στο ξενοδοχείο Belvedere είναι 21,50 δολάρια», όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

«Το 2015, το ίδιο ξενοδοχείο χρέωνε το χοτ-ντογκ 43 δολάρια», σχολιάζει το CNBC διευκρινίζοντας ότι, το «Steigenberger Grandhotel Belvedere» βρίσκεται σε μία προνομιακή θέση και θεωρείται «hotspot» των συνεδρίων του Νταβός.

Οι φετινές τιμές σε ορισμένα πιάτα δείχνουν επίσης πόσο ακριβό μπορεί να είναι για τους συμμετέχοντες το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πληθωρισμός στην Ελβετία έφτασε το 2,5% τον μήνα Απρίλιο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 14 ετών για τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Check Also

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Κίνας – Ταϊβάν: Απαντά με πολεμικά αεροσκάφη η Ταϊβάν

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Κίνας – Ταϊβάν: Απαντά με πολεμικά αεροσκάφη η Ταϊβάν Το υπουργείο …

Ταϊβάν: Νεκρός βρέθηκε υπεύθυνος πυραυλικού προγράμματος

Ταϊβάν: Νεκρός βρέθηκε υπεύθυνος πυραυλικού προγράμματος Ο αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας έρευνας και ανάπτυξης στο …