Νομική Υπηρεσία: “Ουδέν μεμπτόν” για τα ελικόπτερα Agusta

“Ουδέν μεμπτόν” για τα ελικόπτερα Agusta, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Συμπληρώθηκε η μελέτη και αξιολόγηση από τη Νομική Υπηρεσία, των Εκθέσεων των δύο ποινικών ανακριτών και του ογκώδους μαρτυρικού υλικού που συνελέγη σε σχέση με τη διερεύνηση των συνθηκών απόκτησης ελικοπτέρων «Agusta Westland» από την Εθνική Φρουρά και από την Αστυνομία κατά το 2008. Η ποινική διερεύνηση αφορούσε στις διαδικασίες αγοράς τριών ελικοπτέρων για τις ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς και άλλων δύο ελικοπτέρων για τις ανάγκες της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.

Οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές προέβηκαν σε εμπεριστατωμένες έρευνες και στη λήψη μεγάλου αριθμού καταθέσεων, εγγράφων και άλλων στοιχείων. Όπως προκύπτει από τις Εκθέσεις των ποινικών ανακριτών, αυτοί κατέληξαν για τους λόγους τους οποίους εξηγούν, στο συμπέρασμα ότι και στις δύο περιπτώσεις που διερευνήθηκαν, δεν διαπιστώθηκαν πράξεις ή παραλείψεις εκ μέρους οποιωνδήποτε εμπλεκομένων προσώπων, οι οποίες να συνιστούν οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ως ήταν το αντικείμενο της έρευνας.

Εν όψει των καταλήξεων τούτων, οι ποινικοί ανακριτές εισηγήθηκαν την ταξινόμηση των υποθέσεων χωρίς άλλες περαιτέρω ενέργειες, εισήγηση με την οποία υπό το φως όλων των συλλεγέντων στοιχείων, έχει συμφωνήσει και η Νομική Υπηρεσία.

Check Also

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακύρωσε τη σημερινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Στο μεταξύ, ακυρώθηκε η σημερινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. …

Απάτη μέσω διαδικτύου – Υποψιασμένος ιδιοκτήτης εταιρείας…

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 41χρονο κάτοικο Λεμεσού, ιδιοκτήτη εταιρείας που ασχολείται με το Γενικό Εμπόριο …