Νικόλας: Βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για το σκάνδαλο πολιτογραφήσεων

Σε δήλωσή του για το ενδιάμεσο πόρισμα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος κάνει λόγο για δικαίωση του ΔΗΚΟ και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Η δήλωση:

H ενδιάμεση Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου αποκάλυψε την τεράστια έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων και τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη, για το ίδιο το σκάνδαλο, αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης του.

Αποδείχτηκε ότι οι παράνομες πολιτογραφήσεις, ήταν περισσότερες από τις νόμιμες. Συνολικά, παράνομο αποδείχτηκε το 51,8% των πολιτογραφήσεων, ενώ από τις 417 περιπτώσεις επενδυτών υψηλού κινδύνου που πολιτογραφήθηκαν, αποδείχτηκε παράνομο το 57,8%.

Δικαιώθηκε πλήρως η Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού επιβεβαιώθηκαν όλα τα ευρήματα της για μαζικές, παράνομες και παράτυπες πολιτογραφήσεις.

Επιβεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων,

  • οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών του για ευνοϊκή μεταχείριση αιτητών,
  • οι παράνομες και ευνοϊκές πολιτογραφήσεις συγγενών,
  • οι πολιτογραφήσεις επενδυτών που δεν πληρούσαν τα κριτήρια,
  • η απώλεια φορολογικών εσόδων.

Επιβεβαιώθηκαν σωρεία πράξεων που όχι μόνο επισύρουν πολιτικές ευθύνες, αλλά πιθανώς να συνιστούν ποινικά αδικήματα.

Το γεγονός αυτό καταρρίπτει το επιχείρημα της Κυβέρνησης και του Γενικού Εισαγγελέα ότι δήθεν ο έλεγχος από την Ελεγκτική Υπηρεσία θα παρακώλυε το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής.  Αντιθέτως, είναι προφανές ότι το διευκόλυνε και το υποβοήθησε.

Καλούμε την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, που σιωπά τρεις εβδομάδες μετά την παράδοση της Ενδιάμεσης Έκθεσης, να σταματήσει να εμποδίζει τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καλούμε τους πολίτες, με την ψήφο τους στις 30 Μαΐου, να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση της διαφθοράς και τα κόμματα–δεκανίκια που την στηρίζουν.

Καλούμε τους πολίτες, να ενισχύσουν το Δημοκρατικό Κόμμα για να συνεχίσουμε να απαιτούμε πλήρη έλεγχο, διαφάνεια  και κάθαρση.

 

 

Check Also

Ο ΠτΔ συνεχίζει τις επαφές του με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Ο ΠτΔ συνεχίζει τις επαφές του με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων Ο Πρόεδρος της …

Στην εντατική 8χρονο κοριτσάκι μετά από τροχαίο

Στην εντατική 8χρονο κοριτσάκι μετά από τροχαίο Διασωληνωμένο, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο …