Νεοφύτου: Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο και αποφυγή περιττών δηλώσεων, ανέφερε σε δήλωση του για τις τουρκικές προκλήσεις ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου:

Είναι η μοίρα αυτού του τόπου να βρίσκεται ενώπιον εθνικών προκλήσεων. Όμως παρά τις δυσκολίες αυτός ο τόπος και η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένουν δυνατές, στηριζόμενες πάντα στο διεθνές δίκαιο αλλά και με την θωράκιση που έχει η Κύπρος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αρκετές δηλώσεις. Εγώ δεν θα τις χαρακτήριζα κακοπροαίρετες ποτέ. Και αναφέρομαι σε δηλώσεις από τον χώρο της αριστεράς. Τον χώρο που δεν δίστασα, και μερικές ώρες πριν από την δεύτερη Κυριακή, να δηλώνω πως εκτιμούσα και εκτιμώ τη στάση που επέδειξαν στην προσπάθεια να επιλύσουμε το εθνικό μας πρόβλημα. Και δεν θα πάρω ούτε και ένα «ν» πίσω.

Πίστωσα και πιστώνω και το κόμμα της αριστεράς όπως όλα τα κόμματα ότι γνοιάζονται με ανιδιοτέλεια για το εθνικό καλό.

Όμως άθελά μας με δηλώσεις μας δημιουργούμε λανθασμένες αντιλήψεις. Και μια λανθασμένη αντίληψη είναι ότι είτε η πρόσφατη κρίση που ζούμε για τα θέματα της ΑΟΖ όπως και η μη λύση του κυπριακού δεν είναι καθαρή ευθύνη της Τουρκίας αλλά μπορεί να ευθύνονται και δικοί μας χειρισμοί.

Θέλω να επαναλάβω πως σ’ αυτή την ακόμη μια φορά κρίσιμη περίοδο χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο, αποφυγή περιττών δηλώσεων, είτε που θα δημιουργήσουν προβλήματα έξωθεν, ή θα δηλητηριάσουν την εθνική ενότητα εντός της χώρας, απαραίτητη για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε και αυτή την κρίση.

Είπα και θα επαναλάβω. Χρειάζεται μετριοφροσύνη. Χρειάζεται νηφαλιότητα, προσεκτικοί χειρισμοί αλλά πάντα με αποφασιστικότητα στα θέματα αρχής.

Check Also

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους Εντοπίστηκαν …

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών Αναφορικά με την απόφαση του …