Νεκρός από πυρά φρουρός στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία άνοιξαν πυρ με όλμο εναντίον ενός μεθοριακού φυλακίου το βράδυ της Τρίτης, σκοτώνοντας ένα συνοριακό φρουρό και τραυματίζοντας τέσσερις άλλους, αναφέρει στον ιστότοπό της η δύναμη των συνοριοφυλάκων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ερίφθησαν περίπου είκοσι οβίδες από το χωριό Μαρκίνο που βρίσκεται στο φυλάκιο μεθοριακής διέλευσης Νοβοαζόφσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Οι αυτονομιστές άνοιξαν επίσης πυρ εναντίον μιας ομάδας συνοριοφυλάκων που πήγαιναν προς το φυλάκιο αυτό για να αλλάξουν τη βάρδια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις συνοριοφύλακες, οι τρεις σοβαρά.

Ο έλεγχος των συνόρων με τη Ρωσία είναι ένας από τους κύριους στόχους της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που έχει εξαπολύσει το Κίεβο μετά την εκπνοή της κατάπαυσης του πυρός που ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει. Το Κίεβο θέλει να εξασφαλίσει τον έλεγχο της εθνικής επικράτειας και να εμποδίσει την είσοδο ενισχύσεων για τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως έπεσαν πυρά πυροβολικού στα περίχωρα του Ντονέτσκ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε αντιληπτό στην πόλη, όπου βρίσκεται μια ομάδα δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Check Also

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση στη Ρωσία των περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση στη Ρωσία των περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα Ο …

Κάστρο Ουίνδσορ: Στην ουρά πολίτες για να επισκεφθούν τον τάφο της Βασίλισσας

Κάστρο Ουίνδσορ: Στην ουρά πολίτες για να επισκεφθούν τον τάφο της Βασίλισσας Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν …