Νεαρός κυκλοφορούσε με πλαστά χαρτονομίσματα των 20 και 5 ευρώ

Νεαρός κυκλοφορούσε με πλαστά χαρτονομίσματα των 20 και 5 ευρώ

Κατασχέθηκαν πέραν των 60 πλαστών χαρτονομιμάτων – 20χρονος τελεί υπό κράτηση

Πέραν των 60 πλαστών χαρτονομισμάτων των πέντε και είκοσι ευρώ κατάσχεσε η Αστυνομία, στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια των ερευνών σχετικά με υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση, τελεί ήδη υπό κράτηση 20χρονος κάτοικος Λεμεσού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε στις 10 Ιουνίου 2021, μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη περιπτέρου. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, την ίδια μέρα, νεαρός μετέβη στο περίπτερό του και αφού αγόρασε διάφορα εμπορεύματα πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα των €20, παίρνοντας μάλιστα και ανάλογα ρέστα. Λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός επισκέφθηκε ξανά το ίδιο περίπτερο για να αγοράσει άλλα εμπορεύματα, πληρώνοντας και πάλι με πλαστό χαρτονόμισμα. Ωστόσο, ο περιπτεράς τον αναγνώρισε, αναγνώρισε το ότι και το δεύτερο χαρτονόμισμα ήταν πλαστό και κάλεσε την Αστυνομία.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τον νεαρό. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 17χρονο, κάτοικο Λεμεσού, ο οποίος στη συνέχεια ανακρίθηκε στην παρουσία των γονιών του.

Από την συνέχιση των αστυνομικών εξετάσεων, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 20χρονου, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Κατά την σύλληψή του, στην κατοχή του είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί ως τεκμήρια δύο πλαστά χαρτονομίσματα των €20. Στις 11 Ιουνίου, ο 20χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα τετραήμερης κράτησης.

Ανακρινόμενος εκ νέου χθες, ο 20χρονος φέρεται να παρέδωσε στους ανακριτές άλλα 36 πλαστά χαρτονομίσματα των €20 και 25 πλαστά χαρτονομίσματα των €5.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Check Also

Τον έπιασαν να κοιμάται στο αυτοκίνητο – Εντόπισαν χαλκό και εργαλείο κοπής σιδήρου

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 35 ετών, προχώρησε τα ξημερώματα η Αστυνομία σε …

Συνελήφθησαν 33χρονος και 18χρονος για κλοπές αυτοκινήτων

Δύο πρόσωπα συνέλαβε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις …