ΝΔ: Να απαντήσουν ΕΕ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ στους εκβιασμούς της Τουρκίας

Οι απειλές της Τουρκίας για την κυπριακή ΑΟΖ αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα πρέπει να υπάρξει από τον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ «άμεσα και αποτελεσματικά ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», επισημαίνει η ΝΔ.

«Οι τουρκικές προκλήσεις επιβάλλουν επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα» τονίζει.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα επιτρέψει σε εταιρείες εξουσιοδοτημένες από την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσουν σε δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, παραβιάζουν κατάφορα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

»Αποτελούν συνέχεια σε μια άκρως προβληματική πρακτική, που προστίθεται στην επίμονη και επικίνδυνη παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο. Οι απειλές αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία εξελίσσεται:

Σε απρόβλεπτο γείτονα για Ελλάδα και Κύπρο
Σε αβέβαιο σύμμαχο για τη Δύση
Σε χώρα που “παράγει” αστάθεια και “καταναλώνει” ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της

»Η Διεθνής Κοινότητα, ο ΟΗΕ, η ΕΕ, αλλά και το ΝΑΤΟ, οφείλουν να αναλάβουν άμεσα και αποτελεσματικά ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς, που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

»Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που κινείται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

»Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί επιβάλλει επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα».

Check Also

Eλλάδα: Θύμα κακοποίησης γνωστή food blogger από την Κρήτη

Σε μια θαρραλέα ανάρτησή της χθες στο Twitter, δημοσίευσε μια φωτογραφία από το παραμορφωμένο πρόσωπό …

Ελλάδα: Κατέληξε 29χρονος από κορωνοϊό στα Τρίκαλα

Με μια φορτισμένη ανάρτηση και με λέξεις σκληρές, που δε χρησιμοποιεί συνήθως και ειδικά στο …