Νέο «όχι» από τον Σόιμπλε σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Επιμένει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, B. Σόιμπλε στην άρνησή του για την εφαρμογής ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από τις άλλες χώρες για να βγει από την κρίση.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι οι άλλες χώρες της κρίσης και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέχρι να σταθεί στις δικά της πόδια.

Με αυτό το δεδομένο είπαμε κατά την έγκριση του τρέχοντος προγράμματος και το επαναλάβαμε πριν από τις εκλογές ότι στα μέσα του 2014 θα δούμε εάν θα πρέπει να στηρίξουμε εκ νέου την Ελλάδα, μετά την εκπνοή του παρόντος προγράμματος, στο τέλος του 2014.

Εφόσον έχει εκτελέσει τις υποχρεώσεις της. Πρόκειται για ένα πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που έχουμε δώσει στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος. Και δεν θα πρόκειται για κούρεμα του χρέους. Κάναμε ένα κούρεμα στα τέλη του 2011 αρχές 2012 και αυτό φτάνει», απαντά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Check Also

Tο Αμπντουλχαμίντ Χαν στον κόλπο της Αττάλειας

Συνεχίζει να διατηρεί η Τουρκία την ένταση και την ακραία ρητορική για το θέμα της …

Ελλάδα: Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει την Κιβωτό του Κόσμου

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν στα χέρια τους τη δεύτερη …