Νέο ράλι για το Βitcoin – Στα 40.000 δολάρια με «σπρώξιμο» από την Amazon

Νέο ράλι για το Βitcoin, το οποίο καταγράφει κέρδη που αγγίζουν τα 40.000 δολάρια, μετά τις πληροφορίες για πιθανή συμμετοχή της Amazon στα κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε κατά 15% στα $39.681 ενώ λίγο αργότερα η άνοδος του περιορίστηκε στα $38.600.

Την περασμένη εβδομάδα η Amazon δημοσίευσε μια θέση εργασίας για προϊστάμενο για τα ψηφιακά νομίσματα προκαλώντας έτσι εικασίες πως η Amazon ενδέχεται να δεχτεί τα κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές της. Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί και στην πρόσφατη υποστήριξη που δέχτηκε το bitcoin και από άλλους επιχειρηματίες. Ο διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, ο διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ και η Cathie Wood της ARK Invest μίλησαν για το bitcoin κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου bitcoin με τον τίτλο “The B-word”.

O Έλον Μασκ δήλωσε ότι η Tesla πιθανότατα να αρχίσει να δέχεται ξανά bitcoin για αγορές οχημάτων με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της εξόρυξης για γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο η Τesla ανέστειλε τις αγορές οχημάτων εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη bitcoin.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τo ράλι του Bitcoin έδωσε ώθηση και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα με το Ether να ενισχύεται κατά 5,9% πάνω από τα $2.299,55. Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων, πρόσθεσε πάνω από $114 δισ. μέσα σε 24 ώρες σύμφωνα με δεδομένα από το Coinmarketcap.com.

Check Also

Με χρέη 260 δισ. ευρώ στα πρόθυρα της κατάρρευσης ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων Evergrande

Δεκάδες επενδυτές διαδήλωσαν χθες στη Σενζέν, στη νότια Κίνα, μπροστά στην έδρα της γιγάντιας κινεζικής …

Σόρος: «Τραγικό λάθος» η τοποθέτηση χρημάτων από επενδυτές στην Κίνα

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, με αφορμή την πρόσφατη επέκταση της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας BlackRock Inc. …