Νέο πεδίο μάχης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Μπόμπολα

Νέο μεγάλο μέτωπο με το συγκρότημα Μπόμπολα αναμένεται να ανοίξει το κόμμα της Κουμουνδούρου μετά την πρόσφατη σύγκρουση για το Μega.

O ΣΥΡΙΖΑ ζητά απο το συγκρότημα Μπόμπολα να πάψει να εκμεταλλεύεται την Αττική οδό προς ίδιον όφελος και να την επιστρέψει στο κράτος. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Σταθάκης δηλώνει ότι το κόμμα του θα προβεί σε καταγγελία της σύμβασης καθώς η απόσβεση του έργου έχει ήδη πραγματοποιηθεί και επομένως ο παραχωρησιούχος πρέπει να επιστρέψει την Αττική οδό στο κράτος.

“Από τα στοιχεία που διαθέτουμε έχει εκπληρωθεί η προβλεπόμενη με βάση τη σύμβαση για την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου από την κοινοπραξία, απόδοση της επένδυσης. Η κίνηση των οχημάτων ήταν ακριβώς διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη, με βάση την οποία έγινε η σύμβαση, οπότε η απόσβεση από τα 20 χρόνια που είχε συμφωνηθεί, επιτεύχθηκε στα 10 χρόνια.” αναφέρει ο κ. Σταθάκης.

Και προσθέτει πως “Εντούτοις η σύμβαση δεν προβλέπει ρητά τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση. Εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνει καταγγελία της σύμβασης ή μια νέα συμφωνία με τον παραχωρησιούχο προκειμένου τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ του Δημοσίου”