Νέο Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο που κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς να βγει στην επιφάνεια

Πρόκειται για ό,τι πληρέστερο έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος. Το υποβρύχιο με την ονομασία HMS Audacius, μετά από 10 χρόνια κατασκευής, έκανε την εμφάνιση του στο Μπάροου και τις επόμενες μέρες θα πέσει στο νερό.

Τα χαρακτηριστικά του δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο υποβρύχιο. Έχει μήκος 97 μέτρα, ζυγίζει 7,4 τόνους και φυσικά χειρίζεται πυρηνικά όπλα.

Μπορεί να βρει στόχο με πυραύλους Τόμαχοκ από απόσταση 1.200 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να υποστηρίξει στρατό ξηράς χωρίς καν να κινδυνεύει.

Το HMS Audacius κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς να ανέβει στην επιφάνεια της θάλασσας αφού παράγει οξυγόνο και πόσιμο νερό για όλο το πλήρωμα, για όσο καιρό χρειαστεί να παραμείνει στο βυθό.

Τα ραντάρ που διαθέτει, είναι ικανά να εντοπίσουν πλοίο που κινείται ακόμη και στο λιμάνι της Νέας Υόρκης ενώ το συγκεκριμένο υποβρύχιο δεν κάνει περισσότερο θόρυβο στο βυθό απ’ όσο ένα νεογέννητο δελφίνι.

Περισκόπιο δεν υπάρχει και στο control room, οι οπτικές ίνες είναι αυτές που δίνουν την πλήρη εικόνα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πέσει για πρώτη φορά στο νερό και αναμένεται να κάνει το πρώτο του σύντομο ταξίδι προκειμένου οι άνθρωποι του πολεμικού ναυτικού της Αγγλίας να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων του.

Check Also

Η Κίνα εκτόξευσε δοκιμαστικά υπερηχητικό πύραυλο

Η Κίνα δοκίμασε μια νέα διαστημική δυνατότητα, εκτοξεύοντας υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά, έγραψε χθες η …

Αυστραλία: Στο …εμβολιαστικό κέντρο τα κοάλα

Κάπου 400 κοάλα θα εμβολιαστούν για τη χλαμύδια στο πλαίσιο δοκιμής που ερευνητές εκφράζουν την …