Μπαρόζο: Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι άνευ όρων

«Θα είναι ένα έτος δύσκολο, με την ανάπτυξη να επιστρέφει προς το τέλος του έτους. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει», διεμήνυσε προς τους Έλληνες ο πρόεδρος της  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε σίγουρος ότι  η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ . Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση βοήθειας θα επιτρέψει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας και για μια σταδιακή επιστροφή της εμπιστοσύνης.

Ωστόσο, φρόντισε να επισημάνει, η χώρα θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της καθώς η αλληλεγγύη αυτή δεν είναι άνευ όρων.

Κατά την άποψή του, η δυσμενής τροπή που έλαβε τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην ελληνική οικονομία, οφείλεται στη χαλαρή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στους πολιτικούς δισταγμούς. «Δυστυχώς τα προβλήματα στην Ελλάδα υπερέβαιναν τις εξουσίες που είχε η Επιτροπή εκείνη τη χρονική στιγμή» τονίζει ο κ. Μπαρόζο, δίνοντας τη δική του εξήγηση για το λόγο που η αρνητική εξέλιξη δεν έγινε νωρίτερα αντιληπτή.

Check Also

Γονείς που απαιτούσαν «ανεμβολίαστο αίμα» για να κάνει επέμβαση το βρέφος… Έχασα την κηδεμονία

Δικαστήριο στη Νέα Ζηλανδία αφαίρεσε σήμερα προσωρινά την κηδεμονία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών, οι …

Λαβρόφ: Συζητάμε σοβαρές προτάσεις για το τέλος της σύγκρουσης

Εάν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς θα σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η …