Μπαλτάκος: Δεν θα δεχθούμε ενεργά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νέο κόμμα

Επισήμανε ότι “η δραχμή αν θα έρθει, θα έρθει μόνο με απόφαση με τους Γερμανούς, και οι Γερμανοί μάς πηγαίνουν εκεί απ’ ό,τι βλέπω”…

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά είπε ότι το νέο κόμμα θα είναι “δεξιά σκέτο”, όπως οι Γκολικοί του Σαρκοζί, οι Ιταλοί Χριστιανοδημοκράτες και οι Γερμανοί Χριστιανοκοινωνιστές.

“Είναι σίγουρο ότι η ΝΔ μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη έχει μετακινηθεί πλέον προς το κέντρο και έχει ουσιαστικά ταυτιστεί με τις αντιλήψεις και τις ιδέες που έχει το Ποτάμι, δηλαδή με αντιλήψεις και ιδέες που ισούνται με το μηδέν. Αυτή είναι μια μετάλλαξη της ΝΔ που θυμίζει πλέον μεταλλαγμένο καλαμπόκι. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δεχθούμε εμείς. Δεν έχουμε δει ποτέ αυτά που λέει και κάνει η ΝΔ. Δεν θα το ανεχθούμε και δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δεξιό κόμμα επειδή οι πολιτικοί της ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί.

“Έχουμε συνομιλήσει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη που είναι αδελφικός φίλος έτσι ώστε να σχηματοποιηθεί ένα νέο κόμμα» τόνισε, ενώ για το ρόλο του ανέφερε χαριτολογώντας ότι «ο ρόλος που παίζω εγώ είναι αυτός μού έχει αποδώσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο ρόλος του πλέι μέικερ” τόνισε ο κ. Μπαλτάκος και ξεκαθάρισε: “Δεν πρόκειται να μιλήσουμε με ενεργό στέλεχος της ΝΔ, μακριά από εμάς οτιδήποτε έχει σχέση με αποστασίες. Όποιος έχει διαγραφεί, παραιτηθεί, αποστασιοποιηθεί πριν από την αναγγελία του νέου κόμματος θα είναι ευπρόσδεκτός. Ενεργά στελέχη, όχι δεν θα δεχθούμε”. Eρωτηθείς εάν θα μπορούσε το νέο κόμμα, στην περίπτωση που μπει στη βουλή, να συμπλεύσει με μια κυβέρνηση ΝΔ, είπε: “Aσφαλώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ”.

Επίσης, ανέφερε ότι “δεν έχει κάτσει η μπίλια” για το όνομα του κόμματος, ενώ σχολίασε ότι το ευρώ πρέπει να εξυπηρετεί τη χώρα και όχι η χώρα το ευρώ. “Δεν έχουμε καμία λαγνεία με το ευρώ” είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, επισήμανε ότι “η δραχμή αν θα έρθει, θα έρθει μόνο με απόφαση με τους Γερμανούς, και οι Γερμανοί μάς πηγαίνουν εκεί απ’ ό,τι βλέπω”.

Check Also

Tο Αμπντουλχαμίντ Χαν στον κόλπο της Αττάλειας

Συνεχίζει να διατηρεί η Τουρκία την ένταση και την ακραία ρητορική για το θέμα της …

Ελλάδα: Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει την Κιβωτό του Κόσμου

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν στα χέρια τους τη δεύτερη …