Μπάιντεν: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Μπάιντεν: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει  στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ την Τρίτη το πρωί αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου και τον πρωθυπουργό της χώρας Αλεξάντερ Ντερ Κρόο.

Την Τρίτη 15 Ιουνίου, ο Τζο Μπάιντεν θα έχει στο παλάτι μια εθιμοτυπική συνάντηση με τον Βέλγο βασιλιά Φίλιππο και με το Βέλγο πρωθυπουργό, Αλεξάντερ ντε Κρο.

Αργότερα, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ΕΕ – ΗΠΑ.

Στο περιθώριο της Συνόδου, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση Μπάιντεν-Ταγίπ Ερντογάν ύστερα από μια ταραχώδη περίοδο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με τους ρωσικούς S-400 να δυναμιτίζουν το κλίμα και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ουάσινγκτον να προκαλεί την οργή της Άγκυρας, η οποία επιδίδεται σε αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις.

Εν τω μεταξύ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στις Βρυξέλλες, αλλά και η ετοιμότητα των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Όπως σημειώνει η βελγική εφημερίδα LeSoir, εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό των αμερικανικών αρχών ασφαλείας θα διατεθούν 2.000 με 3.000 Βέλγοι αστυνομικοί, όπως είχε γίνει και με την επίσκεψη του Τραμπ το 2017. Ο δε Αμερικανός πρόεδρος συνοδεύεται από τους 400 πράκτορες της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, ο Τζο Μπάιντεν θα σπεύσει στην «ευρωπαϊκή συνοικία» για να συναντηθεί για δύο περίπου ώρες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες για τη Γενεύη, στις 15 Ιουνίου, 3 μ.μ. τοπική ώρα.

Check Also

Ιταλία: Σταματά η εξ αποστάσεως εργασία – Επιστρέφουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ιταλία: Σταματά η εξ αποστάσεως εργασία – Επιστρέφουν οι δημόσιοι υπάλληλοι Σύμφωνα με απόφαση της …

Βραζιλία: Ο γιος του προέδρου Μπολσονάρου θετικός στον κορωνοϊό

Βραζιλία: Ο γιος του προέδρου Μπολσονάρου θετικός στον κορωνοϊό Ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας …