Μπάιντεν: Επόμενος στόχος να έχει εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών μέχρι τον Ιούλιο

Μπάιντεν: Επόμενος στόχος να έχει εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών μέχρι τον Ιούλιο

Tο επιτελείο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, εργάζεται πάνω στην επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμών που στοχεύει στη θωράκιση του 70% του ενήλικου πληθυσμού, με τουλάχιστον μία δόση, μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Ο επόμενος στόχος του Αμερικανού προέδρου ανακοινώνεται ύστερα από μια περίοδο κατά την οποία διαπιστώθηκε μικρή επιβράδυνση στις χορηγησες δόσεων.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν πέτυχε τον αρχικο στόχο που είχε θέσει, σύμφωνα με τον οποίο οι εμβολιασμοί κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του θα ξεπερνούσαν τους 100 εκατ.

Οι εμβολιασμοί, πλέον, στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 200 εκατ, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 160 εκατ. κόσμου.

Στον αγώνα για το χτίσιμο τείχους ανοσίας, ο Μπάιντεν θα επιστρατεύσει δεκάδες χιλιάδες φαρμακεία για ραντεβού εμβολιασμών, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες κινητές κλινικές και την ίδια ώρα θα αποσταλούν περισσότερες δόσεις σε επαρχιακά ιατρικά κέντρα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε, ακόμη, ότι σε περίπτωση που οι πολιτείες δεν προχωρήσουν στην πλήρη κατανομή των δόσεών τους, τότε αυτές θα σταλούν σε άλλες πολιτείες που τις έχουν ανάγκη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει, επίσης, ισχυρότερη χρηματοδότηση για εκστρατείες προσέγγισης όσων εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό.

Η επιβράδυνση στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών αποτυπώνεται σε νούμερα: Καθημερινά χορηγούνται 2,29 εκατομμύρια δόσεις, μείωση της τάξεως του 32% σε σχέση με τις 3,38 εκατ. δόσεις τον Απρίλιο.

Σύμφωνα, πάντως, με ανώτατους αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ, εάν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση το 70% του πληθυσμού, τότε θα μπορεί να υπάρξει άρση των περιορισμών και επιστροφή στην κανονικότητα.

Check Also

Σάλος στη Βρετανία! Ο ξάδελφος της Ελισάβετ «πουλάει» εμπορικές συμφωνίες με τον Πούτιν

Στη ρωσική ρουλέτα «έπαιξε» την αξιοπρέπεια της βασιλικής οικογένειας και τη δική του ο 78χρονος …

ΗΠΑ: Μητέρα κατηγορείται ότι βοήθησε το παιδί της να δείρει άλλο παιδί

Μια μητέρα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ συνελήφθη για την επίθεση που έκανε εκείνη και …