Μουσικές σκηνές. Προτάσεις για τα βράδυα του χειμώνα

Όσο άργησε ο χειμώνας να εγκατασταθεί φέτος στη χώρα μας ,άλλο τόσο καθυστέρησαν και τα μουσικά σχήματα να κάνουν την εμφάνισή τους. Χωρίς, ωστόσο, το ένα να εξαρτάται από το άλλο, παρόλα αυτά φαίνεται πως συγχρονίστηκαν και δηλώνουν το παρόν. Οι μουσικές σκηνές είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου που θα μας κρατήσουν συντροφιά και θα γλυκάνουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Δείτε, τι μας επιφυλάσσουν τη νέα σεζόν:

Σταυρός του Νότου:

Εναγωνίως περιμένει ο κόσμος να μάθει ποιοι θα περάσουν φέτος από τις τρεις πασίγνωστες σκηνές του δημοφιλούς μαγαζιού και για ακόμη μια φορά οι υπεύθυνοι δεν θα μας αφήσουν  παραπονεμένους.  Τα περισσότερα ονόματα της ελληνικής μουσικής έχουν προγραμματίσει ένα πέρασμα από τη μουσική σκηνή του Νέου Κόσμου μέσα στη χρονιά.Μερικά από αυτά είναι :

Ελένη Βιτάλη(κάθε Δευτέρα στην κεντρική σκηνή)

Λεωνίδας Μπαλάφας(Κάθε Πέμπτη στο club)

Αλκίνοος Ιωαννίδης (Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην κεντρική σκηνή)

ΧαΪνηδες (κάθε Παρασκευή στο ΣΤΝ+ plus)

Οι παραπάνω εμφανίσεις θα διαρκέσουν όλο το μήνα που διανύουμε, συνοδευόμενες και από μερικές ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα: Από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη οι «αψιλίες» του σπουδαίου Δημήτρη Μυστακίδη θα βρίσκονται στο club του Σταυρού του Νότου με διάφορους guests ανά εβδομάδα ( Σόλων Λέκκας 27/11,Κατερίνα Παπαδοπούλου και Σωκράτης Σινόπουλος 4/12 και Ματούλα Ζαμάνη11/12), ενώ το Σάββατο  24/11 τη σκηνή του ΣΤΝ+plus αναλαμβάνειη Μαριέττα Φαφούτη με τηνkookooμπάντα της.

Επιπλέον, δύο σημαντικότατες πρεμιέρες αναμένονται στο τέλος του μήνα:

Από τις 29/11 και κάθε Πέμπτη στην κεντρική σκηνή θα βρίσκεται ο Παύλος Παυλίδης, ενώ μια μέρα αργότερα, στις 30/11 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη σκηνή του ΣΤΝ+plus θα βρίσκονται οι Πάνος Μουζουράκης και Θανάσης Αλευράς.

Passport (Πειραιάς)

Απόψε΅(24/11) στη σκηνή του Passport θα εμφανιστεί το σημαντικότερο γκρουπ της τουρκικήςavant-garde σκηνής, οι BaBa ZuLa. Η δημοφιλής μπάντα, που αναδείχθηκε εκτός συνόρων από την κινηματογραφική ταινία του Fatih Akin, «Crossing the bridge», με θέμα τις μουσικές της Πόλης, υπόσχεται μια ανεπανάληπτη βραδιά.

Στις 30/11  θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε με τα υπέροχα τραγούδια του Μπάμπη Στόκα ο οποίος θα μοιραστεί τη σκηνή με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.

Εκτός των παραπάνω,αναμένονται και άλλες «αφίξεις» το επόμενο διάστημα στη σκηνή του Passport. Ονόματα όπως αυτό του Χρήστου Θηβαίου, αλλά κι εκείνο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Gazarte

Παρθενική εμφάνιση στην εν λόγω σκηνή θα κάνει ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με το Νίκο Αντύπα και την Αντριάνα Μπάμπαλη στις 24 και 30/11αλλά και στις 1/12,. παρουσιάζοντας τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο «Τι θα πει έτσι είναι».

Επίση,ς στις 9 και 16Δεκεμβρίου στην εν λόγω σκηνή θα δούμε την Έλλη Πασπαλά με τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο.

Gazoo.

ΟΙ  εμφανίσεις των Νίκου Πορτοκάλογλου καιΦίλιππου Πλιάτσικα συνεχίζονται με επιτυχία , κάθε Σάββατο στη σκηνή του Gazoo. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πολυετούς διαδρομής και  των δύο καλλιτεχνών στο ελληνικό τραγούδι.

Μπορεί να άργησαν αλλά αποτελούν γεγονός και θα πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν στις τόσο μελωδικές και δημιουργικές βραδιές που έχουν ετοιμάσει ,αποκλειστικά για όλους εμάς!