Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ αναμένει να έχει έσοδα 17 δισεκατομμύρια δολάρια

Ακριβώς 147 ημέρες απομένουν για την έναρξη του πρώτου Μουντιάλ σε μία αραβική χώρα.

Το Κατάρ αναμένει να έχει έσοδα 17 δισεκατομμύρια δολάρια, 15% λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, όταν η προσδοκία ήταν 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η χώρα τών μόλις 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένεται να δεχθεί 1,2 εκατομμύρια τουρίστες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα για έναν μήνα ο πληθυσμός της να αυξηθεί κατά 43%, φτάνοντας έως και τέσσερα εκατομμύρια.

Πάνω από 1,5 δισ. δολάρια επένδυσε το Κατάρ για το Μουντιάλ 2022
Σύμφωνα με τα στοιχεία της FIFA, για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου επενδύθηκαν 1,696 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει σε σχετική παρουσίασή της η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketingregistrado.

Η συντριπτική πλειονότητα των γηπέδων θα είναι ουσιαστικά ολοκαίνουργια και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις υποδομές της πόλης, με ένα νέο σύστημα μετρό και την επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου Χαμάντ.

Ο αριθμός των εισιτηρίων που έχουν διατεθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια, μετά τη δεύτερη φάση των πωλήσεων που έκλεισε τον Απρίλιο, με τις σχετικές αιτήσεις να φτάνουν τα 40 εκατομμύρια, κυρίως από Αργεντινή, Βραζιλία, Αγγλία, Γαλλία, Μεξικό, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρωσία εισέπραξε 12,5 δισ. ευρώ από τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 2018
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Μουντιάλ, το οποίο φιλοξένησε το 2018 η Ρωσία και το τρόπαιο κατέκτησε η Γαλλία, σύμφωνα με σχετική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά, η κορυφαία διοργάνωση απέφερε στη ρωσική οικονομία έσοδα ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι σχετικοί υπολογισμοί αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2013 μέχρι το 2018, περίοδος κατά την οποία -πάντα με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο- δημιουργήθηκαν 315.000 νέες θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση.

Check Also

Γιούργκεν Κλοπ προς Μπαρτσελόνα: Όταν δεν έχω λεφτά δεν ξοδεύω κι άλλα, το έχω πάθει με την πιστωτική μου

O Γιούργκεν Κλοπ εξέφρασε την απορία του για τη μεταγραφική δραστηριότητα της Μπαρτσελόνα εν μέσω …

Σάλος στην Τουρκία: Αθλητής έκανε τον σταυρό του στους Ισλαμικούς Αγώνες (Video)

Αθλητής που έκανε τον σταυρό του κατά τη διάρκεια των πέμπτων Ισλαμικών Αγώνων Αλληλεγγύης, τράβηξε …