Μητρόπουλος; Ο Τσίπρας δεν θα παραιτηθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα mega» σχετικά με το δημοψήφισμα είπε ότι έχουμε μπροστά μας δύο, σκληρά, φιλοευρωπαϊκές ερωτήσεις και συμπλήρωσε:

«Ο Τσίπρας και με το ένα ψηφοδέλτιο και με το άλλο, βεβαίως, θα μείνει. Δεν θα παραιτηθεί και δεν θα υπάρχουν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις».

«Και ο ίδιος αλλά και εμείς δεν θα τον αφήσουμε στη δυσκολότερη απόφαση του λαού, διανοήστε στη δυσκολότερη απόφαση του λαού να λιποτακτήσει; Πολύ περισσότερο πρέπει να μείνει για να γίνει ασπίδα στο λαό του να μην εφαρμόσει το σκληρό πακέτο» είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Αν ο λαός ψηφίσει όχι θα πάει να κάνει ένα νέο κύκλο διαπραγμάτευσης χωρίς το σκληρό πακέτο, αλλά και όταν ο λαός ψηφίσει ναι τότε ο Τσίπρας θα είναι πιο χρήσιμος για να προστατεύσει το λαό του διότι έντιμα πιστεύοντας στην Ευρώπη θα έχει ψηφίσει υπέρ του σκληρού πακέτου».

Ανέφερε ότι «για να είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική βάση της κυβέρνησης έπρεπε να είχε γίνει σε δυο κομβικά σημεία, αμέσως μετά τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, άλλως όταν ο κ. Γιουνκέρ ενεχείρησε το τελεσίγραφο της πενταμερούς του Βερολίνου».

Συμπλήρωσε ότι η πρόταση Τσίπρα, όπως εξήγησε χθες, είναι ότι θέλει την παραμονή στο ευρώ, αφού οι μηχανισμοί λειτουργούν εντός ευρώ. «Αντιθέτως», είπε, «την έχουν πατήσει όσοι θέλουν καλώς να δείξουν την φιλοευρωπαϊκή τους τοποθέτηση και δεχόμενοι αυτό που είναι σωστό διότι είναι και δική μου θέση θα ψηφίσουν υπέρ των μέτρων».

Πηγή βίντεο: Enikos.gr

 

Check Also

Βραζιλία: Αυτοκίνητο συγκρούεται με σκούτερ και η οδηγός πέφτει σε υπόνομο (Video)

Share Twitter Ένα συγλονιστικό τροχαίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στη Βραζιλία, όπου μία νεαρή γυναίκα βρέθηκε …

Με αντι-NAVTEX απάντησε η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις

Share Twitter Με αντι-NAVTEX απάντησε η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας …