Με ποιο δικαίωμα κ. Κυπρή και κ. Ηλιάδη, διαγράψατε 87 εκατ. ευρώ από τη τράπεζα Κύπρου

Μετά απο αίτημα των βουλευτών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τράπεζες και συνεργατικά έδωσαν γραπτές εξηγήσεις σχετικά με τα επιτόκια, τα δάνεια σε ξένο νόμισμα, τις αμοιβές στελεχών, αλλά και τις διαγραφές δανείων. Απουσιάζει μόνο η γραπτή κατάθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεση της Τράπεζας Κύπρου, προκύπτει πως τα τελευταία πέντε χρόνια έχει προχωρήσει σε διαγραφές δανείων ύψους 87 εκατ., με την πλειονότητα αυτών να έχουν “χαριστεί” σε εταιρίες που συνδέονται με τον κυβερνών κόμμα.

Η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ διερωτάται γιατί η τότε διοίκηση της τράπεζας με επικεφαλής τον τέως διοικητή Αντρέα Ηλιάδη και τον αναπληρωτή Γιάννη Κυπρή έκαναν αυτές τις κινήσεις αυτοκαταστροφής για την τράπεζα;

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες; Το κωμικοτραγικό, ωστόσο είναι ότι, αν και ο ένας εκ των δύο εκδιώχθηκε απο την τράπεζα, ο άλλος ανέλαβε και χρέη γενικού διευθυντή.

Γιατί άραγε; Ας μας εξηγήσει κάποιος τα ανεξήγητα. Σίγουρα στο σημείο που έχουμε φθάσει είναι πλέον θέμα του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας να πάρει τα απαραίτητα ποινικά μέτρα για το εν λόγω ζήτημα.