Με «πλάτες» Συλλούρη – Σωκράτους, συνεχίζουν να αμείβονται

Στη Βουλή, όποιος αφυπηρετήσει και έχει «πλάτες» τον Συλλούρη και τον Σωκράτους, συνεχίζει να πληρώνεται

Συνεχίζοντας το χτεσινό μας ρεπορτάζ με θέμα «συμβόλαια εργασίας σε συνταξιούχους δημόσιους υπάλληλους, με μπροστάρη τη Βουλή» και ερευνώντας περισσότερα το τι ακριβώς συμβαίνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων επί Προεδρίας Δημήτρη Συλλούρη έχουμε τα εξής νέα στοιχεία.

Η Βουλή (από το κεντρικό ταμείο της Δημοκρατίας) θα καταβάλει ένα πολύ υψηλό ποσό της τάξης των €50.000 για τρία χρονιά με καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στο πρώην Γενικό Διευθυντή της κ. Κωστάκη Χριστοφόρου και στην τέως Προϊστάμενη του Αρχείου κ. Ντίνα Κύρου (και παλιά ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Χριστοφόρου), για να πραγματοποιήσουν δήθεν ειδική αρχειοθέτηση παλιών έντυπων φακέλων της Βουλής! Αν είναι δυνατόν!

Σχετικό λινκ από την επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής http://www.parliament.cy/el/

Μετά το ρεπορτάζ μας στις 12/10/2020, έχουμε επικοινωνήσει με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία είναι πλέον ενήμερη και φαίνεται εκ πρώτης θα ζητήσει επίσημα εξηγήσεις από τον Γενικό Διευθυντή της Βουλής, προβαίνοντας στο αρχικό δημοσιονομικό έλεγχο που βάσει νομοθεσίας δικαιούται να το πράξει και αυτεπάγγελτα.

Βεβαίως οι εξελίξεις με τις  νέες αποκαλύψεις από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera, η παραίτηση του κ. Συλλούρη μπορεί να αποτελεί και μονόδρομο λόγω του ότι δεν μπορεί να αντέξει το πολιτικό και ηθικό βάρος της κατακραυγής της κοινωνίας και της οργής του κόσμου. Όλα αυτά τα χλωμά σημεία διαπλοκής και διαφθοράς είναι γεγονός ότι διασύρουν την χώρα μας, καταρρακώνουν τους θεσμούς και το επενδυτικό πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων ενώ εξοργίζουν τους πολίτες, οι οποίοι απαιτούν πλέον κάθαρση και ανάκτηση της αξιοπιστίας των θεσμών.

Θα συνεχίσουμε την έρευνα και θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω σύντομα.

Δημοσιογραφική έρευνα, Μαριλένα Χρίστου

Check Also

«Όταν το πρόβλημα υπάρχει σε ζωτικά θεσμικά όργανα τότε αυτό αποτελεί δείγμα της κοινωνίας…»

Share Twitter Ο Ακαδημαϊκός και Δικηγόρος Δρ. Ανδρέας Μασούρας σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της …

Στήνονται διάφορα μέτωπα για παραίτηση Συλλούρη

Share Twitter Οι εξελίξεις με τις χθεσινές νέες αποκαλύψεις από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera, η …