Με λογοπαίγνιο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις επικρίσεις για το διορισμό υποδιοικητή

“Η όποια Κυβέρνηση, εκλέγεται για 5 χρόνια, όχι για 4 χρόνια και 11 μήνες ή 4 χρόνια και 10 μήνες, ή 3 χρόνια και κάτι μήνες”… Με το λογοπαίγνιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσπάθησε να απαντήσει στις επικρίσεις που συνεχίζονται για το διορισμό υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα, λίγο πριν από το τέλος της κυβερνητικής θητείας….

«Η όποια Κυβέρνηση, εκλέγεται για 5 χρόνια, όχι για 4 χρόνια και 11 μήνες ή 4 χρόνια και 10 μήνες, ή 3 χρόνια και κάτι μήνες, όπως ήθελε ο ΔΗΣΥ, να υπενθυμίσω, 18 μήνες πριν από τις εκλογές να μην παίρνουμε αποφάσεις για το θέμα του φυσικού αερίου διότι, λέει, ‘αυτή η Κυβέρνηση θα απέλθει και δεν πρέπει να δεσμεύει τους επόμενους’»

Υπερτόνισε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα και την επιθυμία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για το διορισμό υποδιοικητή και διέψευσε εμμέσως ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τον γενικό εισαγγελέα, όπως ο τελευταίος είπε χθες… «δεν έχω πει ότι είχαμε γνωμοδότηση από τον Γενικό Εισαγγελέα, απλώς είχα πει ότι ναι, είχαμε μιλήσει κάποια στιγμή με τον Γενικό Εισαγγελέα».  Από την κουβέντα, διευκρίνισε,  που είχαμε σε ανύποπτο χρόνο η κυβέρνηση έκρινε ότι δεν υπάρχει νομικό και συνταγματικό πρόβλημα.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, «χειρίστηκε το θέμα στη βάση της ανάγκης που υπάρχει σε ένα πολύ σημαντικό ανεξάρτητο θεσμό, όπως είναι η Κεντρική Τράπεζα, η οποία με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς έχει την αποκλειστική και απόλυτη ευθύνη να διαχειρίζεται θέματα εποπτείας και διαχείρισης του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου».

Τέλος, υποστήριξε, ότι η θέση στελεχώθηκε από άτομο – εννοώντας τον κ. Σπύρο Σταυρινάκη –  που δεν προέρχεται από το ΑΚΕΛ και ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να «αλώσει» τα πάντα… και κατηγόρησε το ΔΗΣΥ ότι δεν βλέπει πως «πίσω από τους ανθρώπους η κυβέρνηση βλέπει τις ικανότητες τους να προσφέρουν στην Κύπρο και όχι τα ιδεολογικά ή πολιτικά ‘πιστεύω’».

Check Also

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …