Μετά τα «χρυσά καλαμαράκια» της Μυκόνου ….το «χρυσό κοτόπουλο»

Παρά την πτώση σε αφίξεις τουριστών, που παρατηρείται τους δύο τελευταίους μήνες σε σχέση με πέρυσι, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι τιμές στη Μύκονο παραμένουν στα ύψη.

Οι χρεώσεις σε φαγητό, ποτό και λοιπές υπηρεσίες χαρακτηρίζονται εξωφρενικές, με αρκετούς τουρίστες να φεύγουν από το νησί με μια πικρή γεύση, καθώς συνειδητοποιούν ότι έχουν πληρώσει μια περιουσία για λίγες μέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Όλοι θυμόμαστε το εστιατόριο στη Μύκονο που χρέωσε 836 ευρώ για 3 σαλάτες Ceasar, 6 μερίδες καλαμαράκια, 3 τοπικές μπύρες, 2 νερά και έναν χυμό. Τα “χρυσά καλαμαράκια”, έγιναν πρώτο θέμα ακόμη και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όταν μια παρέα Αμερικανών πλήρωσε 836 ευρώ , με αποτέλεσμα να δημοσιεύσουν την δυσάρεστη εμπειρία τους στον παγκόσμιο online ταξιδιωτικό οδηγό TripAdvisor.

Οι ιδιοκτήτες παρά τον σάλο που προκλήθηκε δεν έβαλαν μυαλό και συνέχισαν να χρεώνουν εξωφρενικά ποσά για τα φαγητά που σερβίρουν. Αυτή τη φορά χρέωσαν 78 ευρώ για ένα φιλέτο κοτόπουλο σύμφωνα με δύο αποδείξεις που έστειλε τουρίστας στο protothema.gr.

Στον πρώτο λογαριασμό παρατηρούμε ότι ένα καπουτσίνο χρεώθηκε 10 ευρώ και ένα ποτήρι λευκό κρασί 24 ευρώ.

Στην δεύτερη απόδειξη λιανικής, με ημερομηνία 13/6, διαπιστώνουμε ότι μια αστακομακαρονάδα χρεώθηκε 490 ευρώ, και ένα αναψυκτικό 15 ευρώ, όπως και ότι ένα φιλέτο κοτόπουλο κοστίζει 78 ευρώ.

Οι τιμές στη Μύκονο φαίνεται πλέον ότι απευθύνονται μόνο σε ξένους τουρίστες με «χοντρό» πορτοφόλι, οι οποίοι ίσως και να μην έχουν πρόβλημα να ανταποκριθούν σε τέτοια ποσά, καθώς επιπλέον είναι πια και «ψυλλιασμένοι» για το τι τους περιμένει. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο -και αυτή είναι μια θλιβερή διαπίστωση- δεν μπορούν πια να θεωρηθούν ότι απευθύνονται στον μέσο Έλληνα τουρίστα…

Πηγή: protothema.gr

Check Also

Οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής «καρφώνουν» ο ένας τον άλλο για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Share Twitter Για απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού αλλά …

Ο 27χρονος χτύπησε την βιολόγο την βίασε και άφησε τη σορό στο τούνελ

Share Twitter Ο κ. Λαγουδάκης ανέφερε πως είναι πιθανόν η άτυχη βιολόγος να έπεσε θύμα …