Μειωμένα τα αποθέματα νερού στα φράγματα σε σχέση με την περσινή περίοδο

Στην Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων συζητήθηκε σήμερα το θέμα των υδάτινων πόρων της οποίας ο Πρόεδρος και βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς, δήλωσε ότι υπήρξε εντός της Επιτροπής αναφορά από τους αρμόδιους φορείς ότι όντως το σύστημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ‘είναι τρύπιο και χρειάζονται τομές, μια ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος’.

Όπως είπε, το ζήτημα των υδάτινων πόρων αποτελεί το δεύτερο εθνικό πρόβλημα του τόπου μας. Σημείωσε ότι τα αποθέματα νερού είναι 14,6% στους φράκτες σε σχέση με 20% που ήταν την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Ανέφερε ακόμη ότι η Επιτροπή έθεσε το ζήτημα εφαρμογής μιας ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής σε σχέση με τις χρεώσεις νερού και ότι πρέπει να υπάρξει και ειδική ταρίφα για τις κτηνοτροφικές και γεωργικές δραστηριότητες, κάτι που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα κτηνοτροφικές περιοχές να χρεώνονται όπως ένα μέσο νοικοκυριό, μέχρι και τα 5 ευρώ τον τόνο. ‘Δεν μπορούν να αντέξουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι με τέτοιες χρεώσεις’ είπε.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να δουν το θέμα και να μελετήσουν την εισαγωγή γεωργοκτηνοτροφικής ταρίφας.

Ανέφερε ότι υπάρχουν διαφορετικές χρεώσεις ανά συμβούλιο υδατοπρομήθειας και ανά περιοχή.

Επίσης, είπε ότι έγινε αναφορά και στο θέμα της διαγραφής των χρεών του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού. «Είναι μια παλιά ιστορία που όλοι γνωρίζουμε, έχουν γίνει διαγραφές μερικών δεκάδων εκατομμυρίων. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν κάποια συσσωρευμένα χρέη στο Συμβούλιο, είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα’ κατέληξε.

Check Also

59χρονος θα ταξίδευε προς Λονδίνο φορτωμένος παράνομα καπνικά…

Ένα πρόσωπο, ηλικίας 59 ετών, συνελήφθη από μέλη του Τελωνείου για το αδίκημα της παράνομης …

Kαταζητούνται 4 πρόσωπα για την επίθεση και ληστεία με πιστόλια και σπαθιά στην Πάφο

Τέσσερα πρόσωπα καταζητεί η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση επίθεσης και ένοπλης ληστείας στην Πάφο, …