Μείωση των τιμολογίων του ρεύματος ζητά η ΕΔΕΚ

Άμεση μείωση των τιμολογίων της ΑΗΚ ζητά η ΕΔΕΚ δια στόματος του Αντιπροέδρου του Κινήματος και Βουλευτή Αμμοχώστου Γιώργου Βαρνάβα, ο οποίος χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω κρίσης και τάσσεται με τη θέση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος η ΑΗΚ οφείλει να αντιλαμβάνεται τις πιέσεις που δέχονται οι πολίτες λόγω οικονομικής κρίσης και να μην κωφεύει.

“Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 4% όπως επίσης και η αύξηση στις φορολογίες  οι οποίες θα επιφέρουν επιπλέον αυξήσεις  είναι αδικαιολόγητες” είπε και πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν να διατηρεί ακόμα στους λογαριασμούς της επιβαρύνσεις που αφορούν στην καταστροφή του παραγωγικού σταθμού στο Βασιλικό από την στιγμή κατά την οποία έχουν ήδη αποκατασταθεί  οι ζημιές  και η ΑΗΚ  έχει ήδη λάβει τις αποζημιώσεις.

Μάλιστα υπογράμμισε πως σε περίπτωση που η ΑΗΚ δεν προβεί σε μείωση των τιμολογίων τότε η ΕΔΕΚ  θα καλέσει τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου προκειμένου να συγκαλέσει εκτάκτως  την Επιτροπή ώστε να επιληφθεί του θέματος.