Μαχαιρώματα στη Γεροσκήπου: Στο Δικαστήριο σήμερα οι ύποπτοι

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια συμπλοκής μεταξύ νεαρών στην πλατεία Γεροσκήπου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης πρόκλησης τραυματισμού και μαχαιροφορίας, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 25 ετών. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 5 το απόγευμα χθες, λήφθηκε πληροφορία για τραυματισμένο πρόσωπο σε περιοχή της Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, ενώ βρισκόταν σε ανοικτό χώρο στην πιο πάνω περιοχή, ήρθε σε αντιπαράθεση με άλλα πρόσωπα, με αποτέλεσμα ένας εξ’ αυτών, να ανασύρει μαχαίρι και να τον τραυματίσει στην πλάτη.

Από τις εξετάσεις προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο 25χρονων, οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και για τους οποίους ζητήθηκε σήμερα από την Αστυνομία η προσωποκράτησή τους για επτά μέρες. Οι δικηγόροι υπεράσπισης των υπόπτων έφεραν ένσταση.

Ο Δικηγόρος του πρώτου υπόπτου Δρ. Ανδρέας Μασούρας έφερε ένσταση για τις επτά μέρες που ζήτησε η Αστυνομία τονίζοντας ότι οι Ανακριτικές Αρχές δεν παρουσίασαν στο Δικαστήριο μαρτυρία που να υποδηλώνει ότι η κράτηση του υπόπτου είναι αναγκαία για τις ανακρίσεις και για σκοπούς κινδύνου επηρεασμού μαρτύρων ή διαφυγής.

Επιπλέον, ο κ. Μασούρας τόνισε ότι με βάση τα μαρτυρικό υλικό, οι ύποπτοι δεν μπορούν να επηρεάσουν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και άρα δεν δικαιολογείται η διάρκεια της προσωποκράτησης που ζητά η Αστυνομία.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτούς τους λόγους ένστασης και  μείωσε τις μέρες προσωποκράτησης σε τέσσερις για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Check Also

Εμπρησμός αυτοκινήτων στην Πάφο – Η πυροσβεστική δεν προλάβαινε να σβήνει φωτιές

Φωτιά εκδηλώθηκε χτες βράδυ σε τρία οχήματα στις κοινότητες Τάλας, Αρόδων και Ίνειας, που από …

Σε αυτά τα σημεία θα γίνονται σήμερα δωρεάν τεστ σε δικαιούχους

Σήμερα, Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021, οι μονάδες δειγματοληψίας για rapid test που λειτουργούν μέσω του …