“Μαχαίρι” σε μισθούς και επιδόματα της Λαϊκής Τράπεζας

Κλιμακωτές μειώσεις μισθών που φτάνουν μέχρι και το 17% , θα υποστούν οι υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας, σύμφωνα με τα μέτρα αναπροσαρμογής Αποδοχών και Ωφελημάτων. Στόχος η κατά 12% μείωση της μισθολογικής δαπάνης.

Οι μειώσεις θα ισχύσουν από τη μισθοδοσία του τρέχοντος μηνός, ενώ συντεχνία των Τραπεζικών Υπαλλήλων (ΕΤΥΚ), δεν έχει συμφωνήσει.

Οι εργαζόμενοι με 10.000 ετήσιο μισθό δεν θα θιγούν, ενώ σύμφωνα με την εγκύκλιο του αναπληρωτή πρώτου εκτελεστικού διευθυντή της Λαϊκής Τράπεζας προς τους εργαζόμενους, θα περικοπούν και τα επιδόματα. Κατά 50% τα επιδόματα βάρδιας, ενώ θα καταργηθούν τα μη συμβατικά επιδόματα, το επίδομα γάμου, αλλά και οι προσαυξήσεις για όσους ανεβαίνουν κλιμάκιο. Καταργείται επίσης η υπερωριακή αμοιβή και αντικαθίσταται από άδεια, μειώνονται τα εταιρικά αυτοκίνητα καθώς και τα υπηρεσιακά τηλέφωνα.

Η ΕΤΥΚ ζητεί να μην θιγούν τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα, να επιστραφούν όλα τα μπόνους άνω των 10.000 ευρώ και οι μειώσεις να ισχύσουν μόνο όσο η Τράπεζα παραμένει κρατική.

 

 

Check Also

Τη Δευτέρα στο Προεδρικό η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών της κυβέρνησης και του νέου Υπ. Εργασίας

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Μαδρίτη, για να συμμετάσχει στο …

Πένθος στη Λεμεσό για τον 22χρονο Βασίλη – Συνελήφθη η 39χρονη οδηγός

Σε οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 6.35 χθες το απόγευμα, στη Λεμεσό, έχασε τη …