Μαυρογιάννης: Πλήρης διερεύνηση και διαφάνεια στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

«Πλήρης διερεύνηση και διαφάνεια στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων», ζητά σε ανακοίνωση το εκλογικό επιτελείο, του υποψηφίου για την προεδρία, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Για άλλη μία φορά το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εμπλέκεται στη δίνη διεθνών σκανδάλων. Η αυριανή κάθοδος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus (PEGA), καταδεικνύει με τον πιο έντονο τρόπο την κατάσταση που έχει περιέλθει το κράτος δικαίου στη χώρα μας, με την έλλειψη διαφάνειας, αλλά και την πιθανή καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο τόπος μας φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αφού δραστηριοποιούνταν εδώ εταιρείες ανάπτυξης και εξαγωγής λογισμικών, που εντοπίστηκαν να καταγράφουν συνομιλίες πολιτών, δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων. Εταιρείες και πρόσωπα που πωλούσαν τα κατασκοπευτικά λογισμικά και κυβερνητικές ή άλλες υπηρεσίες, αλλά και φορείς που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους αγοραστές και οι παράνομες πρακτικές τους, πρέπει να έρθουν στο φως.

Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους, να συνεργαστούν πλήρως με την PEGA, ώστε σε συνθήκες λογοδοσίας, διαφάνειας και σεβασμού προς τους πολίτες, να διερευνηθούν απρόσκοπτα και πλήρως, όλες οι σκοτεινές πτυχές των παρακολουθήσεων.

Check Also

Πάφος: Εντοπίστηκαν δυο οδηγοί να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών…

Στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων δύο πρόσωπα φέρονται να εντοπίστηκαν …

Ο προεδρος Ανστασιάδης στην Αθήνα θα ενημερώσει ξένους ηγέτες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα ενημερώσει ο προεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Ανστασιάδης ξένους ηγέτες …